'Tekrar dünyaya gelsen eşinle evlenir miydin?' anketi şaşırttı

Doç. Dr. Sait Yıldırım sosyal medya üzerinden 'Tekrar dünyaya gelsen eşinle evlenir miydin?' anketi yaptı. Sonuçlar şaşırtıcı çıktı. İşte detaylar…

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
16 Temmuz 2024 15:00
GÜNCELLEME
16 Temmuz 2024 15:09
'Tekrar dünyaya gelsen eşinle evlenir miydin?' anketi şaşırttı
EK
Ersin Küçükbarak Editör

Türkiye’de evlilik önemli bir kurum.

Çoğu genç kendisine bir hayat arkadaşı bulmak ve aile kurmak istiyor.

Neredeyse her genç kız beyaz gelinlik giymeyi hayal ediyor.

Peki, 'bir ömür sürsün' dileğiyle başlayan yolculukta doğru seçim yapabiliyor muyuz? Yatığımız seçimlerden mutluluk duyuyor muyuz?

İşte,  Iğdır Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sait Yıldırım bu soruların yanıtlarını aramak için bir anket çalışması gerçekleştirdi.

Sosyal medya üzerinde yaptığı ankette, 'Tekrar dünyaya gelsen eşinle evlenir miydin?' ve 'Dünyaya bir daha gelsen yine evlenir miydin?' sorularını yöneltti.

Anlamlı bir sonuca ulaşmak için de yarısı erkek yarısı kadın, Facebook ve TikTok kullanıcısı seçti. Anket sonuçları şaşırtıcıydı.

Kadınlar eşlerinden daha çok şikayetçi

'Tekrar dünyaya gelsen eşinle evlenir miydin?' sorusuna yanıt veren erkeklerin yüzde 46'sı, kadınların ise yüzde 54'ü ‘hayır’ dedi.

 Eşe-evliliğe karşı hissedilen duyguları da masaya yatıran araştırmada erkeklerin yüzde 32'si evlilikte huzurlu olduğunu, yüzde 30'u ise pişmanlık duyduğunu söyledi.

Asıl sürpriz kadınlardan geldi. Aynı soruya yanıt olarak kadınların yüzde 34'ü evlilikten duyduğu pişmanlığını ifade etti. Huzur bulduğunu söyleyen kadınların  oranı yüzde 20'de kaldı.

Büyük çoğunluk, 'Dünyaya bir daha gelsen yine evlenir miydin?' sorusunu ise “tekrar evlenirdim” diye yanıtladı. Araştırmaya katılanların sadece yüzde 28’i “tekrar evlenmezdim” derken yüzde 72'si evlenme kararını yine alacaklarını dile getirdi.

"Kadınlar daha çok zorlukla karşılaşıyor"

Araştırmanın sonuçlarını değerlendiren Doç. Dr. Yıldırım, “’Tekrar dünyaya gelsen eşinle evlenir miydin?’ sorusuna katılımcıların yüzde 53'ünün evet , yüzde 47'sinin hayır cevabını verdiğine işaret etti.

Erkeklerin yüzde 42'si kadınların yüzde 53'ünün  eşiyle tekrar evlenmeyeceğini söylediğine dikkati çeken Yıldırım,  kadınların tekrar evlenme isteğinin erkeklere göre daha az olduğunu vurguladı.

Yıldırım, evlenme süreci ve sonrasında kadınların erkeklere göre daha çok zorluk yaşadığı, bunun da tekrar evlenme konusunda kadınları isteksiz kıldığı değerlendirmesinde bulundu.

Evlilikte erkekler yüzde 32 ile en çok huzur hissederken; kadınlarda hissedilen en yüksek duygu yüzde 34 ile pişmanlık olarak belirlendi.

Erkeklerde huzur ve sevgi duygusu, kadınlarda pişmanlık duyguları daha yüksek çıktı

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa