Güney Koreli futbolcu Yang Hyun-jun kimdir?

İskoçya Premier Ligi kulübü Celtic ve Güney Kore milli takımında oynayan Güney Koreli futbolcu Yang Hyun-jun kimdir?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
16 Temmuz 2024 15:31
GÜNCELLEME
16 Temmuz 2024 15:31
Güney Koreli futbolcu Yang Hyun-jun kimdir?
BY
Barış Yılmaz Editör

Yang Hyun-jun, 25 Mayıs 2002 doğumlu Güney Koreli bir futbolcudur. Şu anda Scottish Premiership takımlarından Celtic'te forma giymekte ve aynı zamanda Güney Kore milli futbol takımının da bir üyesidir.

Kulüp Kariyeri: Yang, 2021 yılında liseden mezun olduktan hemen sonra Gangwon FC'ye katıldı. İkinci profesyonel sezonunda K League'in En İyi Genç Oyuncusu ödülü de dahil olmak üzere dört Genç Oyuncu Ayı ödülü kazanarak ve Yılın Genç Oyuncusu seçilerek en iyi K League yeteneği olarak değerlendirildi. Özell

15 Temmuz 2023 tarihinde, Gangwon FC, Yang'ın Scottish Premiership takımlarından Celtic'e transfer olacağını duyurdu. 24 Temmuz'da Celtic, Yang'ın gizli bir ücret karşılığında beş yıllık bir sözleşme imzaladığını açıkladı. Yang, Celtic formasıyla ilk maçına 5 Ağustos'ta Ross County karşısında oynanan 4-2'lik galibiyette çıktı. Ayrıca, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ilk golünü 4 Ekim'de Lazio'ya karşı oynanan ve 2-1 mağlup oldukları maçta attı. Celtic formasıyla ilk golünü 12 Kasım'da Aberdeen'i 6-0 mağlup ettikleri maçta kaydetti.

Uluslararası Kariyer: Yang, Güney Kore milli takımı için 2023 AFC Asya Kupası'nda seçildi ve iki maçta da yedek oyuncu olarak sahaya çıktı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa