Bae Jun-ho kimdir?

EFL Championship kulübü Stoke City ve Güney Kore milli takımında oynayan Güney Koreli profesyonel futbolcu Bae Jun-ho kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
16 Temmuz 2024 15:48
GÜNCELLEME
16 Temmuz 2024 15:48
Bae Jun-ho kimdir?
CS
Canan Salman Editör

Bae Jun-ho, doğum tarihi 21 Ağustos 2003 olan Güney Koreli bir profesyonel futbolcudur. Şu anda EFL Championship takımlarından Stoke City'de orta saha oyuncusu veya sol kanat oyuncusu olarak görev yapmaktadır. Ayrıca Güney Kore millî futbol takımında da yer almaktadır.

Kulüp Kariyeri Daejeon Hana Citizen Bae, profesyonel kariyerine Daegu FC'nin altyapısında başladı. Daha sonra Daegu Banyawol İlkokulu, Daeryun Ortaokulu, Cheonan Jeil Lisesi ve Jinwee Lisesi'nde eğitim gördü. Jinwee Lisesi'nin futbol kulübü Pyeongtaek Jinwee'de oynarken ülkesinin en iyi yeteneklerinden biri olarak kabul edildi. Ocak 2022'de, Avrupa'daki birkaç kulübün ilgisinin yanı sıra eski kulübü Daegu'nun da teklifleriyle, K League 2 takımlarından Daejeon Hana Citizen'a transfer oldu. İlk sezonunda Daejeon formasıyla 11 maça çıkan Bae, takımının Gimcheon Sangmu'yu geçerek yükselme play-off'larını kazanmasına yardımcı oldu. 2023 sezonunda K League 1'de daha fazla forma şansı buldu ve rezerv takımdan kadroya entegrasyonunu sürdürdü.

27 Ağustos 2023 tarihinde, Daejeon resmen EFL Championship ekibi Stoke City ile Bae'nin transferi konusunda anlaştıklarını duyurdu. 31 Ağustos 2023'te Bae, Stoke City'ye gizli bir ücret karşılığında dört yıllık bir sözleşmeyle katıldı. İngiltere futbolunda ilk golünü 24 Şubat 2024 tarihinde Cardiff City'ye karşı 2-1'lik bir mağlubiyetle attı ve bir hafta sonra Middlesbrough'a karşı 2-0'lık bir galibiyette bunu takip etti. 2023-24 sezonunda Stoke City'de 40 maça çıkan Bae, takımının ligde kalmasına yardımcı olarak 17. sırada tamamlamasına katkı sağladı. İlk sezonunda Stoke City'nin Yılın Oyuncusu seçildi.

Millî Kariyer Gençlik Bae, Güney Kore'yi 19 yaş altı düzeyinde birçok dostluk maçında temsil ettikten sonra 2023 AFC U-20 Asya Kupası elemeleri için 20 yaş altı kadrosuna çağrıldı. Moğolistan ve Malezya'ya karşı attığı gollerle dikkat çekti ve 2023 AFC U-20 Asya Kupası'na çağrıldı. Güney Kore'nin yarı finalde Özbekistan'a elenmesine rağmen, Bae'nin performansları övgü aldı.

Bae, 2023 FIFA U-20 Dünya Kupası için 20 yaş altı kadrosuna çağrıldı. Turnuvaya sessiz başlasa da, Güney Kore'nin Ekvador'u 3-2 yendiği maçta bir gol attı ve bir asist yaptı. Bu performansıyla dikkat çeken Bae, Ekvador teknik direktörü Miguel Bravo tarafından "Brezilyalı" olarak tanımlandı. Güney Kore, yarı finalde İtalya'ya yenilse de, Bae'nin performansı dikkat çekti.

A Millî Takım Bae, Güney Kore millî takımı için ilk maçına 6 Haziran 2024 tarihinde Singapur Ulusal Stadyumu'nda oynanan 2026 FIFA Dünya Kupası elemelerinde Singapur'a karşı çıktı. 70. dakikada Lee Jae-sung'un yerine oyuna dahil oldu ve 9 dakika sonra gol attı, Güney Kore maçı 7-0 kazandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa