EURO 2024'ün en iyi 11'i açıklandı

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın en iyi 11'i açıklandı. Kadroya şampiyon İspanya'nın damga vurduğu görüldü.

O
Onur Çetinkaya
YAYINLAMA
16 Temmuz 2024 17:12
GÜNCELLEME
16 Temmuz 2024 18:08
EURO 2024'ün en iyi 11'i açıklandı
O
Onur Çetinkaya

14 Haziran'da başlayan ve Almanya'nın ev sahipliğini yaptığı futbol organizasyonu tamamlanmak üzere. 1 aylık serüvende futbolseverler futbola adeta doydu.


51 maçın oynandığı 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda 24 takım futbol arenasında seyircilerin huzuruna çıktı. Takımlar 117 kez fileleri havalandırdı. 

Birbirinden güzel gollerin atıldığı turnuvada öne çıkan genç isimlerde oldu. Arda Güler, Jamal Musiala ve finale ismini yazdıran Lamine Yamal bunlardan bir kaçı.

Yarı Finali göremedik

A Milli Takım'ının  turnuva serüveni Çeyrek Final'de son buldu. Hollanda ile Çeyrek Final maçında ise rüzgar ikinci yarıda rakibin tarafına esti ve takımımız mücadeleden 2-1 mağlup ayrılarak turnuvaya veda etti. 

İspanya dördüncü kez şampiyon

Finalde ise Almanya'nın başkenti Berlin'deki Olimpiyat Stadı'nda İspanya ile İngiltere  karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı Fransız hakem François Letexier yönetti. UEFA Avrupa Şampiyonası Euro 2024 finalinde İspanya, İngiltere'yi 2-1'le geçerek dördüncü kez Avrupa'nın en büyüğü oldu.

İngilizler şeytanın bacağını kıramadı

İspanya, B Grubu'nda İtalya, Hırvatistan ve Arnavutluk'la yaptığı maçlarda gol yemeden üçte üç yaparak lider çıktı. Son 16 turunda Gürcistan'ı ve çeyrek finalde ev sahibi Almanya'yı eledi ve 7'de 7 yaparak turnuvayı namağlup bitirdi. 2020'nin ardından bir kez daha final oynayan İngiltere, 58 yıllık kupa özlemini sona erdiremedi.

EURO 2024'ün en iyi 11'i açıklandı

UEFA tarafından belirlenen turnuvanın en iyi 11'inde şampiyon İspanya'dan 6 futbolcu yer aldı. 

İsimler ise, Mike Maignan (Fransa),  William Saliba (Fransa),  Kyle Walker (İngiltere), Manuel Akanji (İsviçre), Marc Cucurella (İspanya), Rodri (İspanya), Fabian Ruiz (İspanya), Dani Olmo (İspanya), Lamine Yamal (İspanya), Nico Williams (İspanya ), Jamal Musiala (Almanya) yer aldı. 


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa