İzmir yanıyor... Bergama'da son durum...

İzmir'in Bergama ilçesi Kapıkayası Mahallesi yakınlarındaki ormanda dün saat 15.00 sıralarında çıkan yangına müdahale sürüyor...

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
17 Temmuz 2024 06:13
GÜNCELLEME
17 Temmuz 2024 05:08
DHA
Kaynak DHA

İzmir'in Bergama ilçesinde orman yangını çıktı. Bölgeye sevk edilen ekipler, alevlere, havadan ve karadan müdahale ediyor.

DÜN BAŞLAYAN YANGIN DEVAM EDİYOR

Bergama ilçesi Kapıkayası Mahallesi yakınlarındaki ormanda dün saat 15.00 sıralarında yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanları fark eden mahalleli, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 8 uçak, 19 helikopter, 50 arazöz, 10 su ikmal aracı ve 4 dozer bölgeye sevk edildi. Ekipler, havadan ve karadan alevlere müdahale ediyor.

YANGINA MÜDAHALE ARALIKSIZ SÜRÜYOR

İzmir'in Bergama ilçesi Kapıkayası Mahallesi yakınlarındaki ormanda dün saat 15.00 sıralarında çıkan yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 8 uçak, 19 helikopter, 50 arazöz, 10 su ikmal aracı ve 4 dozer ile 11 saattir müdahale devam ediyor. Yangını kontrol altına alabilmek için ekipler çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

BİR YANGIN HABERİ DE KİLİS'TEN

Kilis'in Polateli ilçesinde çıkan orman yangını havadan ve karadan müdahaleyle söndürüldü.

Eğlen ve Başmağara köyü yakınlarındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.


Çevredeki vatandaşların ihbarıyla bölgeye Kilis Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekipler ile kara ve hava aracı sevk edildi.

Kilis Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, 3 arazöz, 1 su tankeri, Hatay'dan gelen 1 helikopter ve 30 personelle yangına müdahale edildi.

Yaklaşık 6 saat süren çalışmaların ardından yangın söndürüldü.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa