MSB'den Yunan Bakanın iftiralarına tepki

MSB, Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias'ın Kıbrıs Barış Harekatı sırasında Türk askerlerine yönelik iftira söylemlerine tepki gösterdi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
17 Temmuz 2024 10:51
GÜNCELLEME
17 Temmuz 2024 11:36
MSB'den Yunan Bakanın iftiralarına tepki
O
Onur Çetinkaya Editör

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias'ın Güney Kıbrıs ziyaretinde Türkiye ve Türk Silahlı Kuvvetlerini hedef alan açıklamalarda bulundu.

Dendias'ın Türk askerine densiz açıklama

Yunan Savunma Bakanı Nikos Dendias, Güney Kıbrıs'ta yaptığı görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında Kıbrıs Barış Harekatı ile birlikte bölgede bulunan Türk askeri hakkında, işgalci ifadelerini kullandı.

Dendias, "Kıbrıs'ta, pusuda bekleyen işgalciye kapıyı açan etnik soykırımcı cunta darbesinin gerçekleştiği 15 Temmuz 1974 tarihinin üzerinden 50 yıl geçti. Kıbrıslı ve Yunanlı demokrasi savaşçılarına ve 1974'te istilaya karşı verilen eşitsiz mücadeleye en derin saygılarımı ve vatansever şükranlarımı sunuyorum. Onlar, kardeş katili suç darbesinin ağırlığı altında çok daha üstün askeri güçlerle karşı karşıya kaldılar. Onları saygıyla anıyor ve zaman içindeki katkılarını onurlandırıyoruz. Ve tabii ki Kıbrıslı Türklerin utanç şenliklerini ve Türk İşgal Ordusunun yarım asırdır Kıbrıs'taki yasadışı varlığını mümkün olan en güçlü şekilde kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

Ankara'dan Yunan bakana kınama 

 Dendias'ın Güney Kıbrıs ziyaretinde Türkiye ve Türk Silahlı Kuvvetlerini hedef alan açıklamalarına Ankara'dan tepki geldi.Yunan bakanın yersiz açıklamaları sonrası Milli Savunma Bakanlığı'ndan kınama gecikmedi.

MSB'den yapılan açıklamada, "Türk ordusunun, Türkiye'nin uluslararası anlaşmalardan kaynaklanan "garantörlük" hakkı uyarınca harekete geçerek 1963-1974'te Rum tarafınca her türlü zulme maruz bırakılmış olan Kıbrıs Türk halkını bir soykırım girişiminden kurtardığı vurgulandı.

"Fitne çabası sonuç vermeyecek"

Türk askerinin dün olduğu gibi bugün ve yarın da KKTC'nin barış ve huzuru için her daim olacağının altı çizildi. Son zamanlarda Türkiye ile Yunanistan arasındaki ılımlı siyasete vurgu yapılırken, "Sayın Dendias'ın Türk ve Yunan halkları arasına fitne sokmak suretiyle siyasi kariyer yapma çabaları sonuç vermeyecektir."  ifadelerine yer verildi. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa