Denis Vavro kimdir?

Danimarka Süper Ligi ekiplerinden Kopenhag'da ve Slovakya Milli Takımı'nda stoper olarak görev yapan Slovak profesyonel futbolcu Denis Vavro kimdir?

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
17 Temmuz 2024 11:38
GÜNCELLEME
17 Temmuz 2024 11:38
Denis Vavro kimdir?
SM
Suat Mutlu

Denis Vavro, 10 Nisan 1996 doğumlu Slovak profesyonel futbolcudur. Şu anda Danimarka Süper Lig kulübü Kopenhag ve Slovakya milli takımında stoper olarak forma giymektedir.

Kulüp Kariyeri

Erken Kulüp Kariyeri: Vavro, 20 Nisan 2013 tarihinde MŠK Žilina formasıyla AS Trenčín'e karşı oynayarak ligdeki ilk maçına çıktı. 26 Ağustos 2017'de FC Kopenhag ile beş yıllık bir sözleşme imzaladı.

Lazio ve Huesca'ya Kiralanma: 4 Temmuz 2019'da Vavro, Serie A takımı S.S. Lazio'ya 10 milyon € transfer ücreti karşılığında transfer oldu. 1 Şubat 2021'de La Liga kulübü Huesca'ya sezon sonuna kadar kiralandı.

Kopenhag'a Dönüş: 24 Ocak 2022'de Vavro, satın alma opsiyonlu olarak Kopenhag'a geri döndü. 6 Temmuz 2022'de Kopenhag, opsiyon maddesini devreye sokarak Vavro ile dört yıllık sözleşme imzaladı. Lazio'daki dönemini vasat olarak tanımlayan Vavro, Danimarka'ya dönmekten memnuniyet duydu.

Vavro'nun Parken Stadyumu'ndaki kalışını onaylamasından birkaç gün önce, sosyal medyada Lazio'dan nefret edip etmediği sorulduğunda olumlu yanıt verdiği bir video yayımlandı. Vavro kısa süre sonra sosyal medyada özür dileyerek kulübün "büyük ve tarihi" olduğunu ve hatta "kendisinden bile büyük olduğunu" belirtti.

Uluslararası Kariyer: Vavro, Ocak 2017'de Birleşik Arap Emirlikleri'nin Abu Dabi kentinde düzenlenen Uganda ve İsveç'e karşı oynanan iki resmi olmayan dostluk maçına çağrıldı. İlk maçında Uganda'ya karşı takımın tek golünü atarak 3-1'lik mağlubiyette sahne aldı.[10] Ayrıca 12 Ocak'ta İsveç'e karşı oynanan maçta (6-0 mağlubiyet) tam süre aldı.

Vavro, UEFA Euro 2020 elemeleri için Slovakya A milli takımına geri döndü ve Grup E'deki altı maçta ve İrlanda Cumhuriyeti'ne karşı play-off yarı finalinde forma giydi.

UEFA Euro 2020 finallerinde, Vavro açılış maçında Polonya'ya karşı yedek kulübesinde kaldıktan sonra 17 Haziran'da COVID-19 testinin pozitif çıkması nedeniyle kalan Grup E maçlarında oynayamadı.[13] Bu durum, takımın eleme aşamalarına katılmasını engelledi. Vavro, UEFA Euro 2024 için Slovakya'nın kadrosuna dahil edildi ve takımın tüm maçlarında stoper olarak görev aldı. Slovakya, son 16 turunda İngiltere'ye uzatmalar sonunda 2-1 mağlup oldu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa