TFF'de başlık seçimi için geri sayım başladı

Türkiye Futbol Federasyonu seçime gidiyor. Yeni başkan yarın Ankara'da yapılacak Başkanlık adaylığı için 3 isim yarışacak.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
17 Temmuz 2024 12:53
GÜNCELLEME
17 Temmuz 2024 13:52
TFF'de başlık seçimi için geri sayım başladı
O
Onur Çetinkaya Editör

Türkiye Futbol Federasyonu başkanlık seçime gidiyor.


TFF başkan adaylığı için belgeler geçtiğimiz günlerde teslim edilirken başkan adayları belli oldu. İki dönem başkanlık görevini yapan Mehmet Büyükekşi seçimlere tekrar aday olarak girme kararı aldı. 

Geçtiğimiz sezon 4 yıllığına yeniden başkan seçilen Büyükekşi'nin başkanlığı tartışma konusu oldu. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, EURO 2024 öncesi Türkiye Futbol Federasyonunda yapılacak başkanlık seçimine değinmişti.

Ailesinin de göreve devam etmesini istemediğini söyleyen Büyükekşi, zamanı geldiğinde görevi bırakacağını açıklamıştı.



Nihai kararını ise EURO 2024 sonrasında vereceğini dile getiren TFF Başkanı,  "Türk futbolunun gelişmesi için gecemizi gündüzümüze katıyoruz." ifadelerini kullanmıştı. Büyükekşi'nin başkanlık adaylığı kararında A Milli Futbol Takımı'nın turnuvadaki başarı olduğu öne sürüldü.

Başkanlık seçimi adaylık başvuruları 11 Temmuz’da sona ererken Servet Yardımcı seçimden çekilme kararı almıştı.  Türkiye Futbol Federasyonu adaylık başvuruları değerlendirdi ve gerekli koşulları taşıyarak başkan adayı olan isimleri duyurdu. 

TFF başkanlık seçimi için gözler Ankara’ya çevrildi. TFF Olağan ve Seçimli Genel Kurul programı belli oldu. Toplantıda Genel Kurul Başkanlık Divanının oluşturulması için 1 başkan, 1 başkan vekili ve 2 üye seçimi yapılacak.



Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul programı belli oldu. TFF başkanlık seçimi 18 Temmuz Perşembe günü Ankara’da gerçekleştirilecek.

TFF Başkan adayları, İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, Mehmet Büyükekşi ve Servet Yardımcı oldu.Yeni seçilecek TFF Başkanı, Haziran 2027'ye kadar görev yapacak.




Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa