Tunuslu futbolcu Elias Achouri kimdir?

Danimarka Süper Lig takımı Kopenhag'da forvet pozisyonunda oynayan profesyonel bir futbolcu Elias Achouri kimdir?

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
17 Temmuz 2024 13:16
GÜNCELLEME
17 Temmuz 2024 13:16
Tunuslu futbolcu Elias Achouri kimdir?
BY
Barış Yılmaz Muhabir

Mohamed Elias Achouri, 10 Şubat 1999 doğumlu Danimarka Süper Ligi takımlarından Kopenhag'da forvet olarak oynayan profesyonel futbolcudur. Fransa doğumlu olan Achouri, Tunus milli takımında forma giymektedir.

Kulüp Kariyeri

Estoril ve Trofense 26 Ağustos 2021'de Achouri, Estoril'den Liga Portugal 2 ekibi Trofense'ye kiralık olarak transfer oldu. Portekiz'de geçirdiği bu dönem, kariyerinde önemli bir adım oldu ve performansıyla dikkat çekti.

Viborg FF 31 Ağustos 2022'de Achouri, Danimarka Süper Ligi ekibi Viborg FF ile Haziran 2025'e kadar sürecek bir sözleşme imzaladı. Viborg'daki başarılı performansı, onun Danimarka futbolundaki yerini sağlamlaştırdı ve büyük kulüplerin ilgisini çekti.

FC Copenhagen 24 Temmuz 2023'te Achouri, 15 kez Danimarka Süper Ligi şampiyonu olan Kopenhag'a transfer oldu ve Aslanlar ile dört yıllık bir sözleşme imzaladı. Bu transfer, Achouri'nin kariyerinde önemli bir dönüm noktası oldu ve onun Avrupa futbolundaki yerini daha da güçlendirdi.

Uluslararası Kariyer: Achouri, Saint-Denis, Seine-Saint-Denis'te Tunuslu bir baba ve Cezayirli bir anneden dünyaya geldi. 2 Haziran 2022'de Ekvator Ginesi'ne karşı 4-0 kazandıkları maçta Tunus milli takımıyla ilk maçına çıktı. Bu maçta gösterdiği performansla milli takımda kalıcı olacağının sinyallerini verdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa