Sınırda 10 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, sınır temizliğine devam ediyor. Kahraman Mehmetçik Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 10 teröristi etkisiz hale getirdi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
17 Temmuz 2024 13:59
GÜNCELLEME
17 Temmuz 2024 14:17
Sınırda 10 terörist etkisiz hale getirildi
O
Onur Çetinkaya Editör

Mehmetçik sınır ötesinde operasyonlarına her geçen gün yenisini ekliyor.



Kahramanlar, Pençe-Kilit Bölgesinde teröristlere nefes aldırmamakta kararlığını sürdürdü. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı her geçen gün artarken Milli Savunma Bakanlığı,  Irak ve Suriye'nin kuzeyinde düzenlenen operasyonlara dair paylaşımda bulundu.

10 terörist öldürüldü

Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak’ın kuzeyindeki Hakurk, Gara ve Pençe-Kilit Operasyonu bölgelerinde tespit ettiği 8 PKK’lı terörist ile Suriye'nin kuzeyindeki Barış Pınarı bölgesindeki 2 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. 

Paylaşımda, kararlılık mesajı verilirken "Her nerede olursa olsunlar, Mehmetçiğin nefesi teröristlerin ensesinde olmaya devam edecek" denildi.

Öldürülen terörist sayısı arttı

Teröristler için kaçacak yer yok olmadığı üstüne basa basa tekrarlandı.  Sahada örgüte ağır darbeler indiren askerlerimiz sınır hattını ise kapatmakta kararlı. Pençe Harekat Bölgesi'nde 7 aylık süreçte etkisiz hale getirilen terörist sayısı bin 500'e yaklaştı.

"Erdoğan'dan kilit mesajı"

Irak ve Suriye'nin sahasında örgütün kapana kısıldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kahraman askerler sayesinde "Pençe Kilit harekat bölgesinde çok yakında kilidi kapatıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri sonrası terör odaklarına karşı düğmeye basan Mehmetçik, çok sayıda bölgeye operasyon düzenledi. Hava ve kara operasyonlarında teröristlerin kullandığı mühimmatlar ele geçirildi. 



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa