Victor Kristiansen kimdir?

Premier Lig kulübü Leicester City ve Danimarka milli takımında sol bek olarak oynayan Danimarkalı profesyonel futbolcu Victor Kristiansen kimdir?

CS
Canan Salman Muhabir
YAYINLAMA
17 Temmuz 2024 14:46
GÜNCELLEME
17 Temmuz 2024 14:46
Victor Kristiansen kimdir?
CS
Canan Salman Muhabir

Victor Bernth Flesner Kristiansen, Danimarkalı bir profesyonel futbolcudur ve Premier League kulübü Leicester City ile sol bek pozisyonunda görev yapmaktadır. Ayrıca Danimarka milli takımında da yer almaktadır.

Kulüp Kariyeri

Kopenhag: Kopenhag altyapısından yetişen Kristiansen, senior takımına ilk kez 4 Kasım 2020'de Avarta'ya karşı oynanan ve 2-1 kazanılan bir kupa maçında çıktı. Profesyonel ligdeki ilk maçına ise 29 Kasım 2020'de SønderjyskE'ye karşı oynanan ve 3-1 kazanılan maçta çıktı. 20 Aralık 2020'de, 18 yaşını dört gün geçtikten sonra Kristiansen, Kopenhag ile 2023 Aralık'a kadar uzanacak bir sözleşme uzatması imzaladı.

Leicester City: 20 Ocak 2023 tarihinde, Kristiansen, rekor kıran 17 milyon pound'luk bir ücret karşılığında Leicester City'ye transfer oldu ve bu, Danimarka Süper Lig tarihinin en pahalı transferi oldu. Leicester City formasıyla ilk maçına FA Cup'ta Walsall karşısında yedek olarak çıktı.

Bologna'ya Kiralık: 30 Ağustos 2023 tarihinde, Kristiansen, Serie A kulübü Bologna'ya sezonluk bir kiralık transferle gönderildi. Kulüp için ilk maçına 2 Eylül'de çıktı ve Cagliari'yi 2-1 yendikleri maçta ilk 11'de başladı. Maçta önemli bir rol oynayarak, Joshua Zirkzee'nin 59. dakikada attığı golde asist yaptı. Ayrıca, 89. dakikada kaleci Boris Radunović'in hatası sonucu Giovanni Fabbian'ın golüne katkı sağladı.

Uluslararası Kariyer: Kristiansen, Danimarka'nın çeşitli genç milli takım seviyelerinde yer aldı ve U21 seviyesine kadar yükseldi. Önceki kadrolarda yer aldıktan sonra, Kristiansen sonunda UEFA Euro 2024 elemelerinde Slovenya'ya karşı deplasmanda oyuna ikinci yarıda giren oyuncu olarak Danimarka milli takımı için ilk kez forma giydi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa