Köprüdeki SMA eylemine tahliye kararı

Boğaziçi Köprüsü'nde üzerinde SMA yazan yazılı aracı durdurup bireysel bir eylem gerçekleştiren kişinin tahliyesine karar verildi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
17 Temmuz 2024 14:50
GÜNCELLEME
17 Temmuz 2024 15:43
Köprüdeki SMA eylemine tahliye kararı
O
Onur Çetinkaya Editör

Olay, 14 Haziran'da yaşandı. 

İstanbul'da Resul Can Çatı, adlı vatandaş, Boğaziçi Köprüsü'nün Avrupa Yakası yönünde üzerinde SMA yazan bir araçla yolu kapattı.

Eylemin ardından olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.  Polis olası bir duruma karşı Boğaziçi Köprüsü'nü çift yönlü olarak yolu ulaşıma kapattı. 

Yolu kapattı eylem yaptı

2 saate yakın süren görüşme sonrası ikna edilen kişi hakkında bilgi veren İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şahsın bipolar tedavisi gördüğünü açıkladı. 

Polis ekiplerince gözaltına alınan şüpheli, Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğünde götürüldü. 

İşlemleri tamamlan şahıs ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne gönderildi. 

"Pişman değilim"

Savcılıkta ifade veren Resul Can Çatı, SMA hastası çocukların kötü durumda olduğunu gördüğünü ve buna dikkati çekmek amacıyla söz konusu eylemi gerçekleştirdiğini belirtti. SMA eylemi yapan kişi ifadesinde ayrıca pişman olmadığını da sözlerine ekledi. 

Nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen Resul Can Çatı,  savcılıktaki ifadesinde,  "Aracındaki bomba süsü verilmiş düzeneği kendisinin yaptığını anlatan Resul Can Çatı, , "Amacım trafiği kapatmak ve bu mevzuya dikkati çekmekti. Düzenekte un, makarna ve bulgur bulunuyordu. Ayrıca akü ve birtakım kabloları yerleştirdim." ifadelerine yer verdi. 

SMA eylemine tahliye

İstanbul 9.Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık Resul Can Çatı ve avukatı hazır bulundu. Duruşmada savunma yapan sanık Çatı, daha önce medyada SMA hastası çocukların durumunu gördüğünden dolayı bu duruma üzüldüğünü belirtti. 

Mahkeme, sanık Resul Can Çatı’nın tutuklu geçirdiği süreyi ve mevcut delil durumunu da dikkate alarak şartlı tahliyesine karar verdi. Çatı için ayrıca tedavisine ilişkin rapor istendi.  


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa