Anders Dreyer kimdir?

Belçika Pro Ligi kulübü Anderlecht ve Danimarka milli takımında oynayan Danimarkalı profesyonel futbolcu Anders Dreyer kimdir?

CS
Canan Salman Muhabir
YAYINLAMA
17 Temmuz 2024 15:15
GÜNCELLEME
17 Temmuz 2024 15:15
Anders Dreyer kimdir?
CS
Canan Salman Muhabir

Anders Laustrup Dreyer, Danimarkalı bir profesyonel futbolcudur ve şu anda Belçika Pro Ligi takımlarından Anderlecht'te forma giymektedir. Sağ kanat mevkiinde görev yapmaktadır ve Danimarka milli takımında da yer almaktadır.

Kulüp Kariyeri Esbjerg fB: Dreyer, Esbjerg fB'nin altyapısından yetişmiş ve 2 Nisan 2017'de Danimarka Süperligi'nde Randers FC ile 0-0 berabere biten maçta profesyonel kariyerine başlamıştır. Esbjerg formasıyla ilk golünü 22 Nisan 2017'de AC Horsens'e karşı atmıştır. 2017-18 sezonunda Danimarka 1. Lig'i'nde 18 gol atarak takımının Süperlig'e yükselmesinde büyük rol oynamıştır.

Brighton & Hove Albion: 2018 yazında Brighton & Hove Albion'a transfer olan Dreyer, burada U23 takımında başladı ve Premier Lig 2'de Liverpool U23 karşısında ilk maçına çıktı. Ocak 2019'da St Mirren'e kiralık olarak gitti ve sezon sonuna kadar burada forma giydi.

FC Midtjylland ve Rubin Kazan: 2020'de FC Midtjylland'a dönen Dreyer, burada etkili performansıyla Danimarka Süperligi Ayın Oyuncusu seçildi. 2021 yazında Rubin Kazan'a transfer olan Dreyer, Rusya'da çıktığı ilk maçta FC Ural Yekaterinburg'a karşı hat-trick yaparak lig tarihinde bu başarıyı elde eden ilk oyuncu oldu. Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı nedeniyle FIFA'nın özel düzenlemeleri gereği, sözleşmesi 2021-22 sezonun sonuna kadar askıya alındı ve FC Midtjylland'a kısa süreliğine geri döndü.

Anderlecht: Ocak 2023'te Anderlecht'e transfer olan Dreyer, Belçika'da kariyerine devam etmektedir.

Uluslararası Kariyer: Dreyer, Kasım 2020'de COVID-19 kısıtlamaları ve milli takım oyuncularının karantinaya alınması nedeniyle İsveç'e karşı oynanan hazırlık maçı için Danimarka milli takımına çağrıldı. Milli formayla ilk maçına 12 Kasım 2021'de Faroe Adaları'na karşı düzenlenen Dünya Kupası eleme maçında çıktı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa