Sarıgül ile ilişkilendirilen cinsel içerikli videoya yayın yasağı

CHP Erzincan milletvekili Mustafa Sarıgül’e ait olduğu iddia edilen ve sosyal medyada paylaşılan cinsel içerikli görüntülerle ilgili yayın yasağı geldi.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
17 Temmuz 2024 15:17
GÜNCELLEME
17 Temmuz 2024 15:32
Sarıgül ile ilişkilendirilen cinsel içerikli videoya yayın yasağı
EK
Ersin Küçükbarak Editör

Türkiye’de siyasetin gündemi yine cinsel içerikli kaset paylaşımları…

Bu kez, iddiaların odağındaki isim ise CHP Erzincan milletvekili Mustafa Sarıgül…

Sarıgül, videonun montaj ve şantaj içerikli olduğunu belirterek adeta isyan etmişti.

50 yıllık siyasi hayatında çok zorlukla karşılaştığını ama böylesi aşağılık bir kahpelik yaşamadığını belirten Sarıgül, “tam bir alçaklık” ifadesini kullanmıştı.

Sarıgül, hem bilirkişiden videoyla ilgili tetkik isteyeceğini hem de paylaşanlarla ilgili yargı önünde hesap soracağını ifade etmişti.

Sarıgül’ün avukatları Burcu Aydın ve Ceylan Türkoğlu da konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

Sosyal medya ve internet sitelerinde yayınlanan  videodaki görüntülerin Mustafa Sarıgül’e ait olmadığının, görüntüleri tetkik eden ulusal kriminal büro tarafından teyit edilerek rapor altına alındığını belirten avukatlar, raporun bu sabah itibarıyla gerekli adli makamlara sunulduğu bilgisini paylaştı.

Avukatlar, söz konusu videonun yayınlanması ile ilgili olarak İstanbul 3. Sulh Ceza Mahkemesi’nin yayın yasağı kararı verdiğini duyurdu.

Suça konu videoyu, sosyal medya hesaplarında paylaşan, yayılmasına yardımcı olan tüm hesapların kayıt altına alındığını belirten avukatlar, suça iştirak eden paylaşım sahipleri ile ilgili savcılık şikayetlerinin işleme konulduğunu aktardı.

Açıklamada, “Sosyal medya hesaplarında etkileşim temin etme gayesiyle suça ortak olan tüm kişi ve kuruluşlar hakkında hiçbir ayrım gözetilmeksizin hukukun imkân tanıdığı adli ve cezai hesabın sorulacağını kamuoyunun bilgisine sunarız” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa