İzmir'de Yunan şarkıcı kriz çıkardı

İzmir'de konser veren Yunan şarkıcı Despina Vandi, sahnedeki Türk bayrağı ve Atatürk posterinin indirilmesini talep edince gerginlik yaşandı.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
18 Temmuz 2024 10:12
GÜNCELLEME
18 Temmuz 2024 12:14
İzmir'de Yunan şarkıcı kriz çıkardı
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

İzmir'in Çeşme ilçesinde Türk Eğitim Vakfı İzmir Şubesi tarafından Çeşme Açıkhava Tiyatrosu'nda eğitim yararına konser organize edildi.



Tiyatroda konseri verecek olan Yunan şarkıcı Despina Vandi, sahnedeki Türk bayrağı ve Atatürk posterinin indirilmesini talep etti. Gerginlik çıkması sonrası talebi kabul edilmeyen Vandi, sahneye çıkmama kararı aldı.

İzmir Marşı seslendirildi 

Yunan şarkıcının sahneye çıkmaması üzerine tiyatroda bulunan seyirciler durumu protesto etti. Konserde Despina Vandi ile sahneyi paylaşması planlanan TEV korosunun İzmir Marşı'nı seslendirmesi sonrası seyirciler de marşa eşlik etti. 

"Kimse Atatürk ve bayrağımızı indiremez, şehri terk etsin"

Olayların ardından sahneye çıkan Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, "Hiçbir güç ne bayrağımızı ne de Atatürk'ün posterini indirmeye yeltenemez. Bunu aklından da geçiremez. Hanımefendi ivedilikle bu şehrin sınırlarını terk etsin. " ifadelerini kullandı.

Yunan şarkıcıya tepkisini sürdüren Denizli," Sakinlikle, sükunetle. Ama dilerim bir daha gittiği hiçbir ülkede o ülkenin kanla elde edilmiş bayrağını, bir sürü vatan evladını gömdükleri ve onun sembolü yaptıkları bayraklarını indirmeyi aklından dahi geçirmez. Dilerim bu ona tarihi bir ders olur." dedi.

Yunan Bakandan küstah tavır 

Geçtiğimiz günlerde ise, Yunan Savunma Bakanı Nikos Dendias, Güney Kıbrıs'ta yaptığı görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında Kıbrıs Barış Harekatı ile birlikte bölgede bulunan Türk askeri hakkında, işgalci ifadelerini kullanmıştı.

Milli Savunma Bakanlığından ise Yunan bakana tepki gecikmedi, yapılan açıklamada; Türkiye ile Yunanistan arasındaki ılımlı siyasete vurgu yapıldı. Yunan Bakanın tavrının Türk ve Yunan halkları arasına fitne sokmak istediği vurgulandı.



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa