Omri Gandelman kimdir?

Belçika Pro Ligi kulübü KAA Gent ve İsrail milli takımında orta saha oyuncusu olarak oynayan İsrailli profesyonel futbolcu Omri Gandelman kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
18 Temmuz 2024 11:08
GÜNCELLEME
18 Temmuz 2024 11:08
Omri Gandelman   kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Omri Gandelman, 16 Mayıs 2000 doğumlu Belçika Pro League takımlarından KAA Gent ve İsrail milli takımında forma giyen İsrailli profesyonel bir futbolcudur. Orta saha oyuncusu olarak görev yapan Gandelman, yetenekleriyle dikkat çekiyor.

Erken Dönem ve Kişisel Yaşam: Omri Gandelman, Hod HaSharon, İsrail'de doğup büyüdü. Aşkenazi ve Sefarad Yahudi kökenli bir İsrailli ailenin çocuğudur. Babası, eski İsrailli basketbolcu Shmuel "Shmulik" Gandelman, dedesi ise basketbol yöneticisi ve spor kişiliği Rami Gandelman'dır. Gandelman, Sefarad Yahudi ataları sayesinde Portekiz pasaportuna sahiptir, bu da Avrupa'daki bazı futbol liglerine geçişini kolaylaştırmaktadır.

Kulüp Kariyeri: Omri Gandelman, Hapoel Hod HaSharon, Maccabi Petah Tikva ve Hapoel Ra'anana'nın altyapılarında yetişti. 2018 yılında, Alman Wehen Wiesbaden akademisi tarafından keşfedildi ve orada kısa bir süre geçirdi. Daha sonra askeri hizmet için İsrail'e döndü. Avrupa U21 performansları sonrası Premier Lig ekiplerinden Arsenal FC ile ön sözleşme imzaladı. Profesyonel kariyerine Maccabi Netanya'da, 2 Haziran 2020 tarihinde Ironi Kiryat Shmona'ya karşı oynanan ve 3-1 kazanılan İsrail Premier Ligi maçında başladı.

Uluslararası Kariyer: Omri Gandelman, 2021'de başladığı İsrail U21 milli takımının önemli bir üyesidir. 12 Kasım 2021 tarihinde, Avusturya'ya karşı oynanan ve 4-2 kaybedilen 2022 FIFA Dünya Kupası eleme maçında, ilk yarıda yedekten oyuna girerek İsrail A milli takımında da debut yaptı.

2024 Yaz Olimpiyatları: Gandelman, 2024 Yaz Olimpiyatları'nda İsrail'in erkek futbol takımının kadrosuna seçildi. Bu büyük organizasyonda ülkesini temsil edecek.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa