İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı seçildi

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Olağan Seçimli Genel Kurulu bugün yapıldı. Yapılan oylama sonucunda yeni başkan İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu oldu.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
18 Temmuz 2024 13:10
GÜNCELLEME
18 Temmuz 2024 21:20
İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı seçildi
Ecem Çetin Editör

2023-2024 futbol sezonu tartışmaların gölgesinde geçti.

Sezona hakem hataları damga vurdu.

Neredeyse her kulüp hataları eleştirirken Halil Umut Meler'e saha içinde yapılan saldırı gündem oldu.

İstanbulspor'un bir maçtan çekilmesine Süper Kupa'da yaşanan sıkıntılar eklendi.

Bütün bunlar TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye fatura edildi.

Yönetimin yetersizliği gerekçesiyle istifası istenen Büyükekşi Yönetimi Temmuz'da Genel Kurul kararı aldı.

Fenerbahçe'nin seçimlerin erkene alınması talebi EURO 2024 maçları gerekçesiyle kabul görmedi.

EURO 2024'te A Milli Takımın çeyrek finale çıkması Büyükekşi'nin elini güçlendirse de 2 başkan adayı daha çıktı.

Kendisine şans verilen Servet Yardımcı sürpriz bir kararla çekildi.

Trabzonspor eski başkanlarından İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu ile Büyükekşi sandıkta yarışmak için resmi 2 aday olarak bugüne geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın  desteğini aldığı söylenen Büyükekşi'ye neredeyse tüm kulüpler itiraz etti.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un sert eleştiriler yönelttiği Genel Kurul'da Galatasaray cephesinden de Büyükekşi'ye beklediği destek gelmedi.

Bu tablo sandığa da yansıdı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), bugün Ankara'da Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nı gerçekleştirdi. 

Divan başkanı seçildi

Kongre öncesinde divan başkanlığı seçimi yapıldı. 

Genel kurulu yönetmesi için divan başkanlığına delegeler, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan ile Adana Demirspor Kulübü Murat Sancak aday gösterdi.

Divan başkanlığına yapılan açık oylama sonucunda 146 oy alan Mehmet Baykan seçildi. Murat Sancak ise 84 oy aldı.

5 oy farkla Hacıosmanoğlu başkan

321 delegenin oy kullanım hakkına sahip olduğu kongreye 274 delege katıldı.  

Yapılan seçimde, Hacıosmanoğlu 134 oy alırken Büyükekşi 129 oyda kaldı.

Resmi olmayan sonuçlara göre Hacıosmanoğlu TFF başkanı seçildi. 

Bir başka deyişle TFF'de Büyükekşi dönemi sona erdi.  Hacıosmanoğlu 2027'ye kadar görev yapacak.

Türkiye Futbol Federasyonu yeni başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, ilk açıklamasında, futbolun sorunlarını futbolun aileleriyle beraber çözeceklerini söyledi.

"Yükümüz ağır, sorumluluk çok" diyen Hacıosmanoğlu, bütün futbol ailesi ile uzlaşı içinde hareket edeceklerini, federasyonun  değil kulüplerin menfaatini düşünerek karar vereceklerini vurguladı.

Hacıosmanoğlu, " Eski sayfaların hepsini kapattık" ifadeleriyle başta Fenerbahçe olmak üzere daha önce gerginlik yaşadığı kulüplere yumuşak mesajlar verdi.

Seçimi UEFA ve FIFA temsilcileri de takip etti. 

Hacıosmanoğlu, federasyonun tüm kurullarını istifaya davet etti

TFF Başkanlığına seçilen İbrahim Hacıosmanoğlu, “Yükümüz çok ağır. Cenabı Allah bu yolda beni ve arkadaşlarımı, bütün federasyonun kurullarını mahçup etmesin. Elbette burada seçim yapıldı, yönetim seçildi, denetleme seçildi, başkan seçildi. Ben buradan federasyonun kurullarına çağrı yapıyorum. Elbette at sahibine göre kişner. Biz oradaysak ona göre hareket edecekler ama etik olan; seçilen başkan ve yönetimin önünü açmak. Buradan kamuoyu adına talebim; yarından tezi yok istifalarını makama sunsunlar” dedi.

TFF Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda Hacıosmanoğlu, genel kurul da seçim gündeminin tamamlanmasının ardından teşekkür konuşması gerçekleştirdi. Hacıosmanoğlu, “Allah başarılı olmayı nasip etsin. Federasyon seçimlerinde algı yönetmeye çalışan kraldan daha çok kralcılar var. Siz iradeli olursanız insanlar sizin iradenize saygı duyar. Bu kraldan çok kralcılar her zaman Türk futbolunu yönetmeye çalıştılar ama iyi iş olduğunda kendilerine yazdırdılar, kötü bir şey olduğunda Cumhurbaşkanımıza yazdırdılar. Biz Türk futbolunu adaletli ve ahlaklı yöneteceğiz. Bundan herkes düşünen payını alır. İlk teşekkürümü Cumhurbaşkanımıza yapıyorum. Adaylar Cumhurbaşkanı baskısıyla çekiliyor dedi. Ben Cumhurbaşkanımız ile dost olmanın şerefini, gururunu taşıyorum. Bana söyleyen herkese de şunu söyledim. Sayın Cumhurbaşkanımız yarın iktidardan da düşse benim abim olarak her zaman yanımda olur. Böyle bir konu olmuş olsa beni arardı ‘İbrahim ne yapıyorsun’ diye söylerdi. Onun için Cumhurbaşkanımızın hakkını ona teslim edelim. Onu kullananların, onu zor durumda bırakanların bugün futbolun dışına, futbol ailesiyle beraber attığımız için bu konuda bize destek veren sağduyulu delegelerimize şükranlarımı sunuyorum. Biz çocukken maçları seyrederken Avrupa takımlarının oynadığı işte Tribünlerine zeminlerine hayran kalıyorduk. Cumhurbaşkanımız futbolu seven birisi futbolda da bu ülkeye çığır açtırdı” diye konuştu.

"Kardeşliği ve barışı sağlamak için yola çıktık"

Kardeşliği, barışı sağlamak için yola çıktığını söyleyen Hacıosmanoğlu, “O sözü verdik. Yükümüz çok ağır. Cenabı Allah bu yolda beni ve arkadaşlarımı, bütün federasyonun kurullarını etmesin. Elbette burada seçim yapıldı, yönetim seçildi, denetleme seçildi, başkan seçildi. Ben buradan federasyonun kurullarına çağrı yapıyorum. Elbette at sahibine göre kişner. Biz oradaysak ona göre hareket edecekler ama etik olan; seçilen başkan ve yönetimin önünü açmaktır. Buradan kamuoyu adına talebim; yarından tezi yok istifalarını makama sunsunlar. Çok çalıştık son bir aydır çok yorulduk ama bu yorgunluğun Türk futbolunu güzel yarınlara taşımasına vesile olur. Teşekkür edeceğimiz çok insan var. Zaferler kolay kazanılmıyor. Bunların arkasında gizli kahramanlar da var Onlara da çok teşekkür ediyorum” dedi

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa