Despina Vandi kimdir?

Yunanistanda Atatürk posteri var diye sahneye çıkmayan Yunan asıllı şarkıcı, oyuncu olan Despina Vandi kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
18 Temmuz 2024 13:16
GÜNCELLEME
18 Temmuz 2024 13:18
Despina Vandi kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Despina Vandi, sahne adıyla tanınan Despina Malea, 22 Temmuz 1969'da Tübingen, Almanya'da doğdu. Yunan şarkıcı ve oyuncu olarak büyük bir ün kazandı.

Kişisel Hayatı: Despina Vandi, Kavala asıllı bir Yunan ailesinden gelmektedir. Almanya'da doğmasına rağmen, ailesiyle birlikte 6 yaşında Kavala'ya geri döndü. Ailesinin Almanca bilmeyen tek ferdi olan Despina, müziğe olan ilgisini küçük yaşlarda keşfetti. Ancak, hayat şartlarının zorluklarını göz önünde bulundurarak Selanik'te felsefe okumaya başladı. Eğitimi sırasında müzik tutkusu ağır basınca üniversiteyi bırakmak zorunda kaldı. Şarkıcılık kariyerine başladığında ailesinden gizlemek için "Elli Mara" takma adını kullandı ve daha sonra kendi öz adına "Vandi" soyadını ekleyerek sahneye çıkmaya karar verdi.

Müzik Kariyerinin Başlangıcı: 1990'ların başında Atina'da Vasilis Karras'ın desteğiyle müzik kariyerine adım atan Despina Vandi, "Minos EMI" ile sözleşme imzaladı. 1994'te "Gela Mou" ve 1996'da "Esena Perimeno" adlı albümlerini yayınladı. Phoebus'un desteğiyle 1997'de "Deka Entoles" ve 1999'da "Profiteies" adlı albümleri çıkardı. Bu albümler, Laika ve Pop müzik türlerini bir araya getirerek büyük bir başarı elde etti.

Uluslararası Başarılar: 2000 yılında çıkardığı "Ypofero" teklisi, Yunanistan'da tüm zamanların en çok satan teklisi oldu. Phoebus'un Minos EMI'den ayrılmasının ardından Despina, Heaven Music'e geçti ve 2001'de "Gia" adlı albümünü yayınladı. Bu albüm, Yunanistan ve Kıbrıs'ta büyük başarılar kazandı ve dünya çapında da ilgi gördü. Despina, ABD'nin Billboard Hot Dance Airplay listesinde zirveye oturan ilk Yunan şarkıcı oldu.

Despina Vandi, ünlü Yunan futbolcu Demis Nikolaidis ile evlidir. 2003'te Melina adında bir kız çocuğu dünyaya getirdi. 2004'te "Stin Avli Tou Paradeisou" albümünü çıkardı ve bu albüm multi-platinum başarıya ulaştı.

Phoebus ile 10 Yıl: 2007'de Giorgos adında ikinci çocuğunu doğurduktan sonra, Phoebus ile 10 yıllık işbirliğini anmak için "10 Xronia Mazi" adlı albümü çıkardı. Phoebus'un müzik şirketi değiştirmesiyle Despina da "The Spicy Effect" şirketine geçti ve 2010'da "C'est La Vie" albümünü çıkardı.

18 Ağustos 2008'de Atina'da geçirdiği trafik kazasında yaralandı ve tedavi altına alındı. Discovery Channel'da "Avrupa'nın En Zengin İnsanları" belgeseline konu olan Despina Vandi ve eşi Demis Nikolaidis'in 2009 itibarıyla 30 milyon euro mal varlığı bulunmaktadır.

2012'de "Allaksa" adlı albümünü çıkaran Despina Vandi, bu albümle iki kez platinum (double platinum) başarıya ulaştı.

Ödüller ve Onurlar: Despina Vandi, üç kez Arion Music Awards, on kez MAD Video Music Awards, yedi kez Pop Corn Music Awards ve bir kez World Music Awards kazandı. World Music Awards kazanan ilk Yunan şarkıcı olma gururuna erişti. Alpha TV, 2010'da Despina Vandi'yi 1960'tan beri Yunan müzik piyasasındaki en iyi kadın şarkıcılar arasında dördüncü sırada gösterdi. Heaven Music'e göre, 2007 itibarıyla Despina Vandi, sadece Yunanistan'da bir milyon kopya satmıştır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa