Ali Koç'tan TFF seçimi öncesi açıklama

Türkiye Futbol Federasyonu'nda yeni başka belli oluyor. Kurul öncesi konuşan Fenerbahçe Başkanı Koç, seçimin kendilerinde yok hükmünde olduğunu söyledi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
18 Temmuz 2024 13:23
GÜNCELLEME
18 Temmuz 2024 14:32
Ali Koç'tan TFF seçimi öncesi açıklama
O
Onur Çetinkaya Editör

Türkiye futbolu yeni başkan için seçime gidiyor.

Ankara'da gerçekleştirilecek seçimin sonucu merakla beklenirken mevcut başkan Mehmet Büyükekşi ve İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlık için yarışacak. 

Toplantıda Genel Kurul Başkanlık Divanının oluşturulması için 1 başkan, 1 başkan vekili ve 2 üye seçimi yapılacak.  Mehmet Büyükekşi ve İbrahim Hacıosmanoğlu'nun başkanlık seçimine girebilmesi için kongre günü Genel Kurul Divanı'na, 64 delegenin ıslak imzalı desteklerini sunmaları gerekiyor.

"Bu seçim yok hükmündedir"

Genel Kurul öncesi konuşan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu seçiminin kendileri adına yok hükmünde olduğunu söyledi.

Çoklu aday çıkarılmasına engel olunduğunu belirten Koç, "Türk futbolu, FETÖ'den halen temizlenememiştir. Delegelere şantaj, baskı ve tehdit yapılmıştır." ifadelerini kullandı.

Türk futbolunun özgür olması gerektiğini vurgulan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, futbolun Türkiye'de uzak noktalara gittiğini belirtti. 

Fenerbahçe ve Beşiktaş  2 adaydan birine imza vermediği için kararsız kulüpler arasında yer alırken Koç, UEFA ve Servet Yardımcı üzerinden TFF'yi eleştirdi.

"Bakış açıları hoş değil"

Türk futbolundaki durumun içler acısı olduğunu söyleyen Ali Koç, "Servet Yardımcı aday olmak istedi, adaylığını açıkladı. UEFA'da önümüzdeki sene seçime girebilmek için kendi ülkende başkan ya da başkan yardımcısı olman gerekiyor. Avrupa Kulüpler Birliğinde ikinci dönemimi yaşıyorum. Bize bakış açıları hiç hoş değil." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa