Barak Bakhar kimdir?

İsrailli teknik direktör ve eski futbolcu olan ve şu an Maccabi Haifa'da teknik direktörü olan Barak Bakhar kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
18 Temmuz 2024 14:39
GÜNCELLEME
18 Temmuz 2024 14:39
Barak Bakhar kimdir?
CS
Canan Salman Editör

Barak Bakhar, 21 Eylül 1979 doğumlu İsrailli futbol menajeri ve eski futbolcudur. Haziran ayından itibaren yeniden Maccabi Haifa'nın teknik direktörlüğüne getirilmiştir.

Erken Dönem ve Kişisel Hayatı: Bakhar, İsrail'in Tzrufa moshav'ında doğdu. Babası, Sefarad ve Mizrahi Yahudi kökenli olup Türkiye doğumludur. Annesi ise Aşkenazi Yahudi (Polonya-Yahudi) kökenlidir ve İsrail'de doğmuştur. Amcası, İsrail Turizm Bakanı Rehavam "Gandhi" Ze'evi'dir. Bakhar, evli ve üç çocuk babasıdır. Holon, İsrail'de ikamet etmektedir.

Futbolculuk Kariyeri: Gençlik kariyerine Neve Yosef'in altyapısında başlayan Bakhar, daha sonra Liga Artzit takımı Hakoah Ramat Gan'a transfer oldu. İsrail futbolunun ikinci kademesinde dört sezon geçirdikten sonra, Hapoel Petah Tikva'ya geçti. 2004 yılında Liga Leumit takımı Ironi Kiryat Shmona'ya katıldı. Savunmanın sağında yer alarak takımın İsrail Premier Ligi'ne yükselmesine yardımcı oldu.

2008 yılında, Bakhar, milli takım menajeri Dror Kashtan tarafından FIFA Dünya Kupası eleme maçları için çağrıldı. Ancak, IDF hizmetini tamamlamadığı için çağrısı iptal edildi. Bu durum, İsrail Futbol Federasyonu'nu utandırdı.

Menajerlik Kariyeri

Ironi Kiryat Shmona: 3 Ekim 2012'de, Bakhar, Hapoel Ironi Kiryat Shmona'nın menajeri olarak atandı. 14 Mayıs 2015'te, sözleşmesini sona erdirdi.

Hapoel Be'er Sheva: 2015-16 sezonunda Hapoel Be'er Sheva'nın menajeri olarak atandı. Be'er Sheva'yı kırk yıl sonra ilk kez İsrail Ligi'nde şampiyon yaparak UEFA Şampiyonlar Ligi'ne taşıdı.

Maccabi Haifa: 2022'de, Bakhar, Maccabi Haifa'yı on üç yıl sonra ilk kez Şampiyonlar Ligi grup aşamalarına taşıdı.

Red Star Belgrade: Mayıs 2023'te, Sırbistan SüperLiga takımı Red Star Belgrade'in menajeri olarak atandı, ancak Aralık 2023'te Partizan'a karşı aldığı mağlubiyetin ardından görevden alındı.

Maccabi Haifa'ya Dönüş: Mayıs 2024'te, iki sezonluk bir sözleşme imzalayarak Maccabi Haifa'ya geri döndü.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa