Anan Khalaili kimdir?

Belçika Pro Ligi kulübü Union SG ve İsrail milli takımında kanat oyuncusu olarak oynayan İsrailli profesyonel futbolcu Anan Khalaili kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
18 Temmuz 2024 15:15
GÜNCELLEME
18 Temmuz 2024 15:15
Anan Khalaili kimdir?
CS
Canan Salman Editör

Anan Khalaily, 3 Eylül 2004 doğumlu İsrailli bir profesyonel futbolcudur ve Belçika Pro Lig kulübü Union SG ile İsrail millî takımında kanat oyuncusu olarak forma giymektedir.

Erken Yaşam

Anan Khalaily, Haifa, İsrail'de doğmuş olup kökenleri Sakhnin, İsrail köyünden olan Arap-İsrailli bir aileden gelmektedir. Babası Majdi Khalaily de eski bir Arap-İsrailli futbolcu ve kaleci olarak futbol oynamış ve teknik direktörlük yapmıştır. Anan'ın küçük kardeşi Eyad Khalaily de Maccabi Haifa'nın genç takımında futbol kariyerine devam etmektedir.

Kulüp Kariyeri

Khalaily, futbol kariyerine 2012 yılında yerel takım Beitar Haifa'nın altyapısında başlamış, Maccabi Haifa'ya geçmeden önce burada iki sezon geçirmiştir. 2019-20 sezonunu Neve Yosef akademisinde geçirdikten sonra, yirmi dört maçta yirmi beş gol atarak Maccabi Haifa'nın dikkatini çekmiş ve tekrar çağrılmıştır.

Maccabi Haifa

Khalaily, 2 Şubat 2022 tarihinde İsrail Devlet Kupası'nda Hapoel Hadera'yı 2-0 yendikleri maçta profesyonel kariyerine başlamıştır. 11 Temmuz 2023 tarihinde UEFA Şampiyonlar Ligi eleme turunda Ħamrun Spartans'ı 4-0 yendikleri maçta ilk golünü atmıştır.

Union SG

3 Nisan 2024 tarihinde Khalaily, Belçika Pro Lig kulübü Union SG ile sözleşme imzalamıştır.

Millî Takım Kariyeri

Khalaily, 2023 FIFA U-20 Dünya Kupası'nda İsrail U-20 millî takımını temsil etmiştir. Özellikle, Özbekistan'a karşı attığı maçın galibiyet golü ve Güney Kore'ye karşı attığı üçüncü ve son golle dikkat çekmiştir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa