Erdoğan'dan TFF yeni başkanına telefon

TFF'nin yeni patronu Mehmet Büyükekşi'ye karşı 5 oy farkla İbrahim Hacıosmanoğlu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hacıosmanoğlu tebrik telefonu geldi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
19 Temmuz 2024 09:23
GÜNCELLEME
19 Temmuz 2024 10:25
Erdoğan'dan TFF yeni başkanına telefon
O
Onur Çetinkaya Editör

Türkiye Futbol Federasyonu yeni başkanını seçti.

Ankara'da yapılan Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nda 321 delege oy kullandı. 

Mehmet Büyükekşi ve İbrahim Hacıosmanoğlu'nun yarıştığı seçim 274 delege katılım gösterdi.

Büyükekşi dönemi sona erdi

Hacıosmanoğlu 5 oy farkla TFF başkanı seçilirken futbolda tartışmalara damga vuran federasyon başkanı Büyükekşi koltuğuna veda etti.

Halil Umut Meler'e saha içinde yapılan saldırı, İstanbulspor'un maçtan çekilmesi, hakem hataları derken  fatura böylelikle Mehmet Büyükekşi'ye kesildi. Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın yanı sıra Galatasaray'dan da Büyükekşi'ye destek gelmediği görüldü. 

Hacıosmanoğlu yaptığı ilk açıklamada, sorunları masaya yatırılarak oldu bitti ile futbolun önünü kesmeyeceklerini söyledi. 

İbrahim Hacıosmanoğlu'nun yönetim kurulu:

Mecnun Otyakmaz, Bayram Saral, Zehra Neşe Kavak, Lale Cender, Fuat Gökdaş, Cengiz Gökay, Zafer Bahadır Saraç, Mevlüt Aktan, Bayram Akgül, Hasan Surözü, Ceyhun Kazancı, Mustafa Temel Bozbağ, Ural Aküzüm, Bilal Aslan.

Erdoğan'dan Hacıosmanoğlu'na tebrik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Futbol Federasyonu  Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu'nda başkanlığa seçilen İbrahim Hacıosmanoğlu'nu tebrik etti. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Erdoğan, "Türk futbolu ve ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

Hacıosmanoğlu'ndan Erdoğan iddialarına yanıt

Türkiye Futbol Federasyonu yeni patronu İbrahim Hacıosmanoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mehmet Büyükekşi'yi desteklediği söylemlerine dair açıklama yaptı.

İlk teşekkürü Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yapan Hacıosmanoğlu,  Adaylar Cumhurbaşkanı baskısıyla çekiliyor dedi. Ben Cumhurbaşkanımız ile dost olmanın şerefini, gururunu taşıyorum. Bana söyleyen herkese de şunu söyledim. Sayın Cumhurbaşkanımız yarın iktidardan da düşse benim abim olarak her zaman yanımda olur. Böyle bir konu olmuş olsa beni arardı ‘İbrahim ne yapıyorsun’ diye söylerdi. Onun için Cumhurbaşkanımızın hakkını ona teslim edelim. Onu kullananların, onu zor durumda bırakanların bugün futbolun dışına, futbol ailesiyle beraber attığımız için bu konuda bize destek veren sağduyulu delegelerimize şükranlarımı sunuyorum. Biz çocukken maçları seyrederken Avrupa takımlarının oynadığı işte Tribünlerine zeminlerine hayran kalıyorduk. Cumhurbaşkanımız futbolu seven birisi futbolda da bu ülkeye çığır açtırdı” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa