Aktarların dilinden düşmeyen o bitki

Lokman Hekim Necati Gökşen, dağ kekiğinin çeşitleri, ne gibi hastalıklara iyi geldiği, günlük hayatta ne gibi yerlerde kullanmamız gerektiğine dikkat çekti.

HM
Haber Merkezi ankaramasasi.com
YAYINLAMA
19 Temmuz 2024 09:56
GÜNCELLEME
19 Temmuz 2024 13:47
Aktarların dilinden düşmeyen o bitki
HM
Haber Merkezi ankaramasasi.com

Dağ kekiği, adını duymuş olabileceğiniz, bildiğiniz bir bitki. İşte size şaşırtıcı haber: Bu küçük bitkinin sağlığa inanılmaz faydaları var! 

Özellikle mide sorunlarından solunum yolu rahatsızlıklarına kadar bir sürü problemi hafifletmeye yardımcı oluyor. Sağlık açısından, dağ kekiğinin birçok faydası bulunuyor.

Gökşen, “Kekiğin üç çeşidi vardır. Bunlar Dağ Kekiği, Lüks Kekiği, Bilge Kekiğidir. Bu üçünün arasında tıbbi alanda en çok kullanılan kekik Dağ Kekiğidir. Özellikle sindirim sistemi sağlığını destekleyici etkileri önemlidir.



 Dağ kekiği çayı, sindirim problemlerini hafifletmeye ve mideyi rahatlatmaya yardımcı olabilir. Ayrıca, dağ kekiği çayının antibakteriyel özellikleri olduğu ve bağışıklık sistemini güçlendirdiği de bilinmektedir.


 Dağ kekiği aynı zamanda solunum yolu rahatsızlıklarına karşı da etkili olabilir. Özellikle öksürük ve boğaz ağrısını hafifletmeye yardımcı olabilir. Gargara olarak kullanıldığında, boğazı yatıştırır ve nefes almayı kolaylaştırır. Sonuç olarak, dağ kekiği doğanın şifalı bir hazinesidir ve sağlık açısından birçok faydası bulunmaktadır.


 Sindirim sistemini desteklemekten, bağışıklık sistemini güçlendirmeye kadar geniş bir yelpazede kullanılabilir. Ancak, bitkinin tıbbi amaçlarla kullanılması öncesinde mutlaka bir doktora danışılmalı.” ifadesini kullandı.


Dağ Kekiğini Kimler Kullanmamalı:

Gökşen, dağ kekiğini kimlerin kullanmaması gerektiğini ise şöyle açıkladı: “Hamile ve emziren anneler, alerjik hastalıkları olanlar, kanama bozukluğu olanlar, mide ülseri olan kişiler kullanmamalıdır.”


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa