Evanilson kimdir?

Primeira Liga kulübü Porto ve Brezilya Millî Takımı'nda forvet olarak oynayan Brezilyalı profesyonel futbolcu Evanilson kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
19 Temmuz 2024 11:54
GÜNCELLEME
19 Temmuz 2024 11:54
Evanilson kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Francisco Evanilson de Lima Barbosa, 6 Ekim 1999 doğumlu yaygın olarak bilinen adıyla Evanilson, Primeira Liga kulübü Porto ve Brezilya millî takımında forvet olarak oynayan Brezilyalı profesyonel futbolcudur.

Kulüp Kariyeri Fluminense: Fortaleza doğumlu olan Evanilson, 2013 yılında yerel takım Estação'dan Fluminense'nin genç takımına katıldı. 17 Ocak 2018'de, Campeonato Carioca'da Boavista'ya karşı oynanan ve 3-1 kaybedilen maçta ikinci yarıda Dudu'nun yerine oyuna girerek A takımda ilk maçına çıktı ve maçta penaltı yaptırdı.

23 Ocak 2018'de, Evanilson, Slovakya 2. Ligi'nde Fluminense'nin çiftlik takımı olan Šamorín'e altı aylık kiralık olarak gönderildi. 28 Nisan'da, Spišská Nová Ves'e karşı 2-0 galip geldikleri maçta kariyerinin ilk golünü attı ve Mayıs ayında Fluminense'ye döndü. Fluminense'ye döndüğünde, Evanilson yeniden U20 takımına atandı. 2019 yılının Eylül ayında, Campeonato Brasileiro Sub-20'de 11 golle gol kralı olduktan sonra A takıma terfi etti. 8 Aralık'ta Corinthians'a karşı ilk kez ilk 11'de sahaya çıktı ve iki gol attı.

Porto: 7 Eylül 2020'de Evanilson, Portekiz kulübü Porto ile beş yıllık bir sözleşme imzaladı. Transferin değeri €8,8 milyondu. 24 Ekim'de, Primeira Liga'da Gil Vicente'ye karşı 1-0 kazandıkları maçta galibiyet golünü atarak kulüpteki ilk maçına çıktı. Evanilson, sınırlı ilk takım fırsatları bulduktan sonra, menajer Sérgio Conceição'nun tavsiyesi üzerine Porto'nun B takımında forma giymeye başladı. B takımda beş maçta altı gol attıktan sonra A takımda yer bulmaya başladı.

Evanilson, 30 Ekim 2021'de Boavista'ya karşı 4-1 kazandıkları maçta iki gol attı. 23 Aralık'ta, Benfica'ya karşı oynanan Taça de Portugal maçında iki gol attı ancak oyundan atıldı ve sonraki maçta cezalı duruma düştü. 16 Ocak 2022'de B SAD'a karşı 4-1 kazandıkları maçta kariyerinin ilk lig hat-trick'ini yaptı. 6 Mart'ta, Porto'nun Taça de Portugal yarı final ilk ayağında Sporting CP'ye karşı 2-1 kazandıkları maçta bir gol attı ve bir asist yaptı. Evanilson, Porto'nun Primeira Liga ve Taça de Portugal'ı kazanarak duble yapmasına katkıda bulundu.

Evanilson, 30 Temmuz'da Tondela'ya karşı 3-0 kazandıkları Supertaça Cândido de Oliveira maçında bir gol attı ve bir asist yaptı. 26 Ekim'de, Club Brugge'e karşı oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi maçında ilk golünü attı. 25 Ekim 2023'te, Royal Antwerp'e karşı oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşaması maçında kariyerinin ikinci hat-trick'ini yaptı. 9 Ocak 2024'te Estoril'e karşı oynanan Taça de Portugal son 16 turu maçında bir hat-trick daha yaptı.

Uluslararası Kariyer: Evanilson, Brezilya U23 milli takımıyla iki maç yaptı. Mayıs 2024'te, Evanilson ilk kez Brezilya A milli takımına çağrıldı ve 2024 Copa América kadrosuna dahil edildi. 8 Haziran 2024'te, Amerika Birleşik Devletleri'nin Texas eyaletinde Kyle Field'da Meksika'ya karşı oynanan hazırlık maçında ilk kez sahaya çıktı ve Brezilya maçı 3-2 kazandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa