Microsoft'tan yeni açıklama: Sorun çözüldü

Küresel çapta yaşanan yazılımsal sorunla ilgili Microsoft'tan yeni açıklama geldi. Sorunun altında yatan nedenin giderildiği söylendi.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
19 Temmuz 2024 14:10
GÜNCELLEME
19 Temmuz 2024 15:07
Microsoft'tan yeni açıklama: Sorun çözüldü
Kübra Şenal Editör

Microsoft 365 tarafından konuyla ilgili, "Sorunun altında yatan neden düzeltildi ve birkaç Microsoft 365 uygulaması ve hizmeti tam işlevselliğe geri yüklendi. Kalan etki bazı uygulama ve hizmetlerde sürüyor" dendi.

Microsoft'a siber güvenlik hizmeti veren CrowdStrike'ın Üst Yöneticisi (CEO) George Kurtz, CrowdStrike'ın yaşanan küresel sorunun, Windows ana bilgisayarları için tek bir içerik güncellemesinden kaynaklı olduğunu ve etkilenen müşterileriyle iletişim halinde olduğunu kaydetti.


"SİBER SALDIRI DEĞİLDİR"

Yaşanan problemin bir siber saldırı olmadığını belirten Kurtz, "Sorun tespit edilmiş, izole edilmiş ve bir düzeltme dağıtılmıştır." ifadelerini kullandı. Kurtz, X hesabından yaptığı açıklamada, yaşanan kesintiden Mac ve Linux bilgisayarlarının etkilenmediğini bildirdi. Tek bir içerik güncellemesinde bulunan bir sorundan etkilenen müşterilerle aktif çalıştığını aktaran Kurtz, "Ayrıca, kuruluşların CrowdStrike temsilcileriyle resmi kanallar aracılığıyla iletişim kurduklarından emin olmalarını öneriyoruz. Ekibimiz, CrowdStrike müşterilerinin güvenliğini ve istikrarını sağlamak için tamamen seferber olmuş durumda."  ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa