Ali Bahar kimdir?

Antalya'da geçirdiği tekne kazası sonucu ağır yaralanan ATSO Başkanı Ali Bahar, hastanede hayatını kaybetti. Peki Ali Bahar kimdir? Kaç yaşında öldü?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
19 Temmuz 2024 16:04
GÜNCELLEME
19 Temmuz 2024 16:04
Ali Bahar kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Ali Bahar, 1969 yılında Antalya'nın Şarampol semtinde doğmuştur. İlk, orta ve lise eğitimini Antalya'da tamamlayan Bahar, Anadolu Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun olmuştur. Ayrıca, Anadolu Üniversitesi'nden Pedagojik Formasyon Eğitimi diplomasına da sahiptir.

Eğitim ve Erken Kariyer: Üniversite eğitiminin ardından, Bahar, Antalya'da bir firmanın Karaburun'daki otel inşaatında saha mühendisi olarak çalışmaya başlamış ve kısa sürede şantiye şefi pozisyonuna yükselmiştir. Askerlik hizmetini Diyarbakır'da tamamladıktan sonra inşaat mühendisliğini bırakarak ticaret hayatına atılma kararı almıştır.

İş Hayatına Geçiş ve Başarıları: Ali Bahar, babası İbrahim Bahar'ın geçmişte faaliyet gösterdiği tavukçuluk, süt ürünleri ve soğutulmuş et gıdaları sektöründe iş hayatına adım atmıştır. Organize Sanayi Bölgesi’nde beyaz et, kırmızı et, hindi eti ve süt ürünleri gibi çeşitli alanlarda faaliyet gösteren bir şirket kurmuştur. Bu şirket, 1200 ton kapasiteli ve 12.500 m² kapalı alanda faaliyet göstermektedir. Ayrıca, Altınova’da 3000 m²'lik bir süt tesisi ve Organize Sanayi Bölgesi'nde köfte ve döner fabrikası bulunmaktadır.

Ali Bahar, Bahar Hindi, Bahar Süt Ürünleri, Danone, Polonez, Ülker İçim ve ithal peynir dağıtımı gibi faaliyetleri içeren bir dağıtım şirketi de kurmuştur. 1995 yılından bu yana Bahar Grup bünyesinde üretim yaparak Antalya'ya katma değer sağlayan Bahar, Bahar Gıda Grup, Bahar Gıda, Bah-Et ve BHR Süt Şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanıdır.

Kişisel Hayatı: Ali Bahar, evli olup biri kız, diğeri erkek olmak üzere iki çocuk babasıydı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa