Sokak köpeğine reyondaki ürünleri yalattı

Sokak hayvanlarıyla ilgili yasa tartışma konusuyken, bir kadının sokak köpeğiyle markette yaptıkları bu kadar da olmaz dedirtti.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
19 Temmuz 2024 17:11
GÜNCELLEME
19 Temmuz 2024 19:04
Sokak köpeğine reyondaki ürünleri yalattı
O
Onur Çetinkaya Editör

Sokak hayvanları yasası olarak bilinen sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren "Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" TBMM Başkanlığına sunuldu. 

Teklif kabul edilirse bu hayvanlardan saldırgan olan, bulaşıcı veya tedavi edilemeyen hastalığı bulunan ya da sahiplenilmesi yasak olan hayvanlara yerel yönetimlerce "ötanazi" yapılacak. 

Komisyonda sokak hayvanları tartışması

Sahipsiz hayvanlarla ilgili 17 maddelik düzenleme komisyonda görüşülmeye başlandı.  Toplantı esnasında sivil toplum örgütlerinin salona alınmamasından dolayı tartışma çıktı. 

Tartışmalar nedeniyle komisyon başkanı, komisyon görüşmelerine ara verdi. Milletvekili danışmanları ve medya mensupları salonda kalabalık oluşturdukları gerekçesiyle toplantıdan çıkarıldı.

Bir kadın başıboş sokak köpeğini markete alışveriş için soktu. Markete giren köpek reyondaki ürünleri kokladı ve yaladı.

2 yıl hapis cezası

AK Parti, sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik 'Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni TBMM Başkanlığı'na sundu. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, bugüne kadar sahipsiz sokak köpekleriyle ilgili yapılan çalışmaların yetersiz kaldığının altınız çizdi. Tüm bu süreçlerde sokaklardaki hayvanlarla ilgili yetkinin belediyelere ait olduğunu söyleyen Güler, uygulamaya yapmayanlara 6 aydan 2 yıla kadar hapis yaptırımı olacağını belirtti. 

Köpeğine reyondaki ürünleri yalattı

Sokak hayvanlarıyla ilgili yasa tartışma konusuyken, bir kadının sokak köpeğiyle markette yaptıkları bu kadar da olmaz dedirtti. Tartışmaların yaşandığı bugünlerde kendini bilmez kadın, sokak köpeği ile birlikte girdiği markette dolaşmaya başladı.

Market içerisinde reyonlar arasında dolaşan kadın, yanındaki köpeğe raflarda bulunan paketli gıdaları yalattı. İnsan sağlığını hiçe sayan kadın o anları da cep telefonuyla kaydetti. 




Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa