Ankaralı parkların keyfini çıkarıyor

Ankara'da hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine çıkarken evlerde bunalan başkentli park ve rekreasyon alanlarına koşuyor

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
19 Temmuz 2024 18:07
GÜNCELLEME
19 Temmuz 2024 18:23
Ankaralı parkların keyfini çıkarıyor
EK
Ersin Küçükbarak Editör

Ankara Büyükşehir Belediyesi, "Yeşilin Başkenti" sloganıyla kente yeni park ve rekreasyon alanları kazandırmaya devam ediyor. Son beş yılda hizmete açılan BAKAP, Çubuk-1 Barajı, Lodumlu ve Batıkent Rekreasyon Alanları, Gazi Park, Atatürk Orman Çiftliği Doğal Yaşam Parkı, 30 Ağustos Zafer Parkı ve Hacıkadın Kent Ormanı, Ankaralılar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Yeşilin Başkenti Ankara

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, kentin dört bir yanında kurduğu yeşil alanlar, başkentlilerin yazın keyfini çıkarabileceği mekanlar arasında yer alıyor.

 Bu alanlarda spor yapma, eğlenme ve dinlenme fırsatı sunuluyor.

Atatürk’ün Mirası Yaşatılıyor

Atatürk Orman Çiftliği arazisindeki yıllardır atıl durumda olan alan, belediye tarafından "Doğal Yaşam ve Atatürk Çocukları Parkı" adıyla yeniden düzenlendi.

 940 bin metrekarelik bu alanda, Dijital Hayvanat Bahçesi, yürüyüş ve bisiklet yolları, şenlik ve konser alanları gibi birçok sosyal donatı bulunuyor.

Gazi Park Yeniden Canlandı

Yıllardır kullanılmayan 62 bin metrekarelik alan, "Gazi Park" ismiyle yeniden açıldı. 

Park, çim tepeler, çocuk oyun grupları, kum havuzu, nilüfer göleti ve spor sahası gibi çeşitli alanlarla ziyaretçilerine keyifli vakit geçirme imkanı sunuyor. Parkın içindeki BelPa Restaurant Kafe, hijyenik ve uygun fiyatlı hizmet veriyor.

Şehrin Merkezinde Yeşil Bir Vaha: 30 Ağustos Zafer Parkı

Şehrin merkezinde yer alan 166 bin metrekarelik 30 Ağustos Zafer Parkı, bisiklet, yürüyüş ve koşu yolları ile spor yapma imkanı sunuyor.

 Ahşap oturma grupları ve doğal materyallerden yapılmış çocuk oyun alanlarıyla her yaştan vatandaşa hitap eden parkta, ücretsiz Wi-Fi hizmeti de mevcut.

Her Yaştan Vatandaşa Hitap Eden Batıkent Rekreasyon Alanı

Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından açılan Batıkent Rekreasyon Alanı, Yenimahalle ilçesinde yıllarca atıl durumda bulunan 431 bin 600 metrekarelik bir alana kuruldu. Alan içerisinde BelPa Kafe, çocuk oyun alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, futbol, voleybol ve basketbol sahaları, Gençlik Merkezi ve Kadınlar Lokali bulunuyor.

Lodumlu Rekreasyon Alanı Doğayla İç İçe

Çankaya ilçesindeki 130 bin metrekarelik Lodumlu Rekreasyon Alanı, doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenler için ideal bir mekan. 

94 bin metrekaresi yeşil alan olan bu alanda, emekliler lokali, çocuk oyun alanı, bisiklet yolu, fitness alanı, koşu yolu, basketbol sahası, tenis kortu ve mini futbol sahası yer alıyor.

Türkiye’nin En Büyük Tarım Kampüsü: BAKAP

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Başkente kazandırdığı, 3 buçuk milyon metrekare alana sahip BAKAP, Türkiye’nin en büyük tarım kampüsü ve rekreasyon alanı olarak öne çıkıyor.

 29 kilometre bisiklet yolu, 19 kilometre yürüyüş yolu ve 20 bin ağaç ile BAKAP, başkentlilerin yaz aylarında keyifle vakit geçirdiği bir mekan haline geldi.

Çubuk-1 Barajı Rekreasyon Alanı Yenilendi

Cumhuriyet döneminin ilk barajı olan Çubuk-1 Barajı, tepeden tırnağa restore edilerek çevre düzenlemesi yapıldı. 

Oyun alanları, Atatürk Evi, bisiklet yolları, etkinlik ve mesire alanları, sera ve spor sahası gibi birçok donatıya sahip olan baraj, Başkentlilerin uğrak noktası oldu.

Piknikçilerin Yeni Adresi: Park Ankara

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 milyon 480 bin metrekarelik alanda hizmete açılan Hacıkadın Kent Ormanı, piknikçilerin vazgeçilmez mekanı haline geldi. 

Piknik alanı, sabah erken saatlerden geç saatlere kadar misafirlerini ağırlıyor. Şeffaf çadırlarla kaplı çardakların içindeki pelet sobaları, her mevsim piknik yapma imkanı sunuyor.

Başkent’te açıldıkları günden bu yana güvenli ve huzurlu bir ortam sunan park ve rekreasyon alanlarında çocuk sesleri yankılanırken, yeşilin her tonunun hakim olduğu bu alanlar vatandaşların memnuniyetini kazanıyor.


BATIKENT REKREASYON ALANI















Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa