Yankuba Minteh kimdir?

Premier Lig kulübü Brighton & Hove Albion ve Gambiya milli takımında kanat oyuncusu olarak oynayan Gambiyalı profesyonel futbolcu Yankuba Minteh kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
20 Temmuz 2024 10:17
GÜNCELLEME
20 Temmuz 2024 10:17
Yankuba Minteh kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Yankuba Minteh, 22 Temmuz 2004 doğumlu Gambiyalı bir profesyonel futbolcudur ve Premier Lig kulübü Brighton & Hove Albion ile Gambiya millî takımı için kanat oyuncusu olarak görev yapmaktadır.

Kulüp Kariyeri OB: Minteh, kariyerine Gambiya'daki Steve Biko FC'de başladı. Minteh'in menajeri Bakary Bojang, Danimarka kulübü OB'ye Minteh'i ve bir başka Gambiyalı futbolcu Dawda Darboe'u göz önünde bulundurması için önerdi. İkisi de 2021 yazında deneme antrenmanlarına çağrıldı ve OB için 2021-2022 sezonu öncesinde hazırlık maçlarında oynadılar. Minteh ilk denemesinde iyi bir izlenim bırakamadı, ancak ikinci bir şans daha elde etti ve bu sefer çok daha iyi bir performans sergiledi. 2022 yazında OB ile iki yıllık bir sözleşme imzaladı. İlk olarak U19 takımı için oynayan Minteh, aynı yıl içinde A takımıyla da sözleşme imzaladı. Danimarka Süperligi'ndeki ilk maçına 10 Eylül 2022 tarihinde Kopenhag'a karşı 2-1'lik galibiyetle çıktı ve oyuna Franco Tongya'nın yerine sonradan girdikten üç dakika sonra attığı galibiyet golünü kaydetti.

Newcastle United: 12 Haziran 2023 tarihinde Premier Lig kulübü Newcastle United, Minteh'in 1 Temmuz'dan itibaren kulüple kalıcı bir sözleşme imzaladığını duyurdu. Medya raporlarına göre Newcastle, OB'ye yaklaşık 7 milyon Euro'luk bir transfer ücreti ödeyecek. Aynı anda Newcastle, Minteh'in Eredivisie şampiyonu Feyenoord'a 2023-24 sezonu için hemen kiralandığını duyurdu.

Feyenoord (kiralık): Minteh, kulüp için ilk maçına 4 Ağustos 2023 tarihinde Johan Cruyff Shield'de çıktı. İlk golünü ise 3 Eylül'de FC Utrecht deplasmanında oynanan 5-1'lik galibiyette kaydetti. Ekim 2023'ün sonlarında kasık sakatlığı yaşayarak birkaç hafta sahalardan uzak kaldı. 13 Aralık'ta, 2023-24 sezonunun grup aşamasının son maçında Celtic'e deplasmanda 2-1 yenildikleri maçta UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ilk golünü attı ve bu başarıya Gambiya millî takımı oyuncusu Ebrima Colley'den sonra ulaşan ikinci Gambiyalı futbolcu oldu.

Brighton & Hove Albion: 1 Temmuz 2024 tarihinde Minteh, Premier Lig ekibi Brighton & Hove Albion'a £30 milyonluk bir transfer ücreti karşılığında katıldı ve kulüple beş yıllık bir sözleşme imzaladı.

Millî Kariyer: 4 Kasım 2022 tarihinde Minteh, Gambiya millî takımı için ilk kez DR Kongo ve Liberya ile oynanacak dostluk maçları için çağrıldı. Minteh, Gambiya'nın Kongo ile 2-2 berabere kaldığı maçta millî takımı adına ilk golünü attı.

Minteh, 2023 AFCON turnuvasında Fildişi Sahili'nde oynanan grup aşamasının son iki maçında görev aldı. Gambiya adına ikinci golünü 8 Haziran 2024 tarihinde Seyşeller'e karşı oynanan 3-1'lik galibiyetle kaydetti. FIFA Dünya Kupası eleme maçında Gabon'a karşı attığı üçüncü millî golünü kaydetti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa