Ankaragücü’nde taraftar, futbolcu kadar etkili!

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Cihat Arslan, Ankaragücü'nde oyun sistemine "taraftar" etkisini vurguladı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
20 Temmuz 2024 11:26
GÜNCELLEME
20 Temmuz 2024 12:05
Ankaragücü’nde taraftar, futbolcu kadar etkili!
AA
Kaynak AA

Trendyol 1. Lig ekiplerinden MKE Ankaragücü'nün teknik direktörü Cihat Arslan, sarı-lacivertli taraftarın kontra atakla kazanan takımdan "nefret" ettiğini belirtti. Kayseri'deki Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nde 2024-2025 sezonu hazırlıklarının ikinci bölümünü sürdüren Ankaragücü'nün teknik direktörü Arslan, AA muhabirine kamp süreci hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Verimli kamp dönemi

Arslan, sıcak hava koşullarından etkilenmeden Kayseri'de verimli bir kamp dönemi geçirdiklerini ifade etti. Ankaragücü'nün geçen sezonu puan sıralamasında hak etmediği bir yerde tamamladığını belirten Arslan, "Ankaragücü lig değiştirdi. Ben ligden düştü demiyorum, lig değiştirdi diyorum. Ankaragücü camiası çok büyük bir camia. Bunun da üstesinden gelecektir" dedi.

Taraftara güven mesajı

Ankaragücü taraftarının içinin rahat olması gerektiğini söyleyen Arslan, kulübün ve takımın emin ellerde olduğunu vurguladı. "Takımı, ayağa kaldırıp şampiyon olarak hak ettiği yere getirmek istiyoruz. Çok önemli oyuncularımız var. Bu yıl da bizimle kalmaları bizi çok mutlu etti" diyen Arslan, mevcut kadroyu yeni transferlerle harmanlamanın önemine dikkat çekti.


Transfer politikası ve eksikler

Arslan, transfer politikalarının sürdürülebilir bir oyun sistemi kurma hedefi doğrultusunda ilerlediğini belirtti. Savunma hattında eksikler olduğunu söyleyen Arslan, "Örneğin savunma hattında sadece Mert Çetin kaldı. Bu mevkiden iki yabancı oyuncumuz gitti" dedi. Bu açığı yerli oyuncularla kapatmaya çalıştıklarını ve Süper Lig'e çıkma hedefinde katkı sağlayacak oyunculara baktıklarını ifade etti.

Şampiyonluk hedefi

Ankaragücü'nün Trendyol 1. Lig'de fark yaratacağını belirten Arslan, baskılı ve önde oynamak zorunda olduklarını söyledi. "Süper Lig'de genelde orta seviyedeki takımlar hep ikinci bölgede savunma, savunmadan geçiş hücumu oyununu tercih ediyor. Ama bizim baskı ve baskı üretkenliğini arttırmamız lazım" dedi. Taraftarın kapanan ve kontra atakla kazanan bir takımdan nefret ettiğini belirten Arslan, taraftarın istediği oyun planına göre kadro oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Zorlu lig maratonu

Arslan, bu sezon Trendyol 1. Lig'in son yılların en zorlu liglerinden biri olacağını belirterek, "Süper Lig'deki maçlardan bile belki daha zorlu karşılaşmaları bekliyorum. Takımlar hatadan ders almış görünüyor. Daha sağlam yatırımlar yapıyor. Bu ligde artık çok güçlü teknik direktör profilleri bulunuyor. Mücadele çok daha fazla sert ve çetin geçecek. Biz de buna Ankaragücü camiası olarak hazırız" diye konuştu.

Büyük taraftar topluluğu

Ankaragücü'nün büyük bir taraftar topluluğuna sahip olduğunu vurgulayan Arslan, "Türkiye'nin en büyük taraftar gruplarından birine sahibiz. Biz hizmet etmek için geldik. Taraftarımızı mutlu etmek için geldik. Görevimizin farkındayız. Onlarla beraber güçlüyüz. Türkiye'de Ankaragücü dediğinizde önce taraftarıyla biliniyor. Taraftar bu kulübün gerçek gönüllüsü, gerçek sevdalısı olduğu için onların gücü bizi şampiyon yapar. Taraftarımızın büyüklüğü ölçüsünde destek bekliyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa