Omari Hutchinson kimdir?

Premier League takımı Ipswich Town'da kanat veya hücum orta saha oyuncusu olarak oynayan profesyonel bir futbolcu Omari Hutchinson kimdir?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
20 Temmuz 2024 12:22
GÜNCELLEME
20 Temmuz 2024 12:22
Omari Hutchinson kimdir?
BY
Barış Yılmaz Editör

Omari Elijah Giraud-Hutchinson, 30 Ekim 2003 doğumlu Premier Lig takımı Ipswich Town'da kanat oyuncusu veya ofansif orta saha olarak oynayan profesyonel bir futbolcudur. İngiltere doğumlu olmasına rağmen Jamaika milli takımında forma giymektedir.

Kulüp Kariyeri Erken Kariyer Hutchinson, kariyerine 2008 yılında Chelsea'de başladı. Temmuz 2023'te Chelsea'nin resmi web sitesinde yayınlanan bir videoda, babası Hutchinson'un çocukken Chelsea tarafından iki kez serbest bırakıldığını açıkladı. 2012 yılında, Charlton Athletic'in genç takımında antrenman yapan ağabeyi O'Shaye'nin yanında Addicks otoparkında futbol oynarken Charlton Athletic tarafından keşfedildi ve imzalandı. Charlton'da oynarken Arsenal'in dikkatini çekti.

Charlton'da iki yıl geçirdikten sonra Hutchinson, Arsenal, Tottenham Hotspur ve Brentford ile denemelere katıldı ancak sonuç alamadı. Bir yıl boyunca akademi futboluna ara vererek arkadaşlarıyla futsal oynadıktan sonra Arsenal'in 12 yaş altı takımına katıldı. Crystal Palace ile de zaman geçirdiğini belirtti.

On iki yaşındayken, Brezilyalı futbol efsanesi Pelé'nin ev sahipliği yaptığı bir Güney Londra turnuvasına katıldı ve burada Pelé tarafından övüldü. Turnuvada ayrıca futbol içerik üreticileri F2Freestylers ile tanıştı ve onların YouTube kanalında bir videoda yer aldı. Video, Hutchinson'un becerilerini sergileyerek dört milyondan fazla izlendi.

Kasım 2020'de Arsenal ile ilk profesyonel sözleşmesini imzaladı. 9 Ocak 2022'de Nottingham Forest'a karşı oynanan FA Cup maçında ilk kez Arsenal'in A takımında yedek kulübesinde yer aldı.

Chelsea'ye Dönüş 16 Temmuz 2022'de Hutchinson, açıklanmayan bir ücret karşılığında Chelsea'ye geri döndü. Profesyonel debutunu 5 Ocak 2023'te Manchester City'ye karşı 1-0 kaybettikleri maçta ikinci yarıda oyuna girerek yaptı.

Ipswich Town'a Kiralık 20 Temmuz 2023'te Hutchinson, yeni terfi eden Championship takımı Ipswich Town'a bir sezonluk kiralık olarak katılmayı kabul etti. İlk 11'de yerini tam olarak alamasa da, Şubat 2024'te üç uzatma dakikası golü ve iki asistle EFL Championship Ayın Oyuncusu ödülünü kazandı.

Ipswich Town Kulübün 22 yıl aradan sonra Premier Lig'e yükselmesine yardımcı olduktan sonra, 30 Haziran 2024'te Ipswich Town'a geri döndü ve kulüp rekoru bir ücret karşılığında beş yıllık sözleşme imzaladı.

Uluslararası Kariyer: İngiltere doğumlu olan Hutchinson, Jamaika kökenlidir. İngiltere'nin U17 ve U19 genç milli takımlarında forma giymiştir. Mayıs 2022'de Jamaika milli takımına çağrıldı ve aynı ay Katalonya'ya karşı oynanan bir maçta gayriresmi olarak ilk kez forma giydi. Kasım 2022'de Chelsea, Hutchinson'un Jamaika milli takımına katılmaması gerektiğini belirterek, onun ilk takım maçlarına dahil olmasını sağladı. 11 Mart 2023'te Trinidad ve Tobago'ya karşı oynanan maçta Jamaika için ilk resmi başlangıcını yaptı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa