Pakistan, Netanyahu’yu “terörist” olarak tanıdı

Pakistan hükümeti, işgalci Siyonist şebeke İsrail'in başbakanı Binyamin Netanyahu'yu "terörist" olarak tanıma kararı aldı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
20 Temmuz 2024 17:15
GÜNCELLEME
20 Temmuz 2024 17:32
Pakistan, Netanyahu’yu “terörist” olarak tanıdı
AA
Kaynak AA

Pakistan hükümeti, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu resmen "terörist" olarak tanıma kararı aldı ve uluslararası toplumu da aynı şekilde hareket etmeye davet etti. Dawn gazetesinin haberine göre, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif'in Siyasi İşler Danışmanı Rana Sanaullah, Enformasyon ve Yayıncılık Bakanı Attaullah Tarar ve Tahrik-i Lebbeyk Pakistan Partisi (TLP) temsilcileri, İslamabad'da ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Gazze'ye destek gösterileri

TLP'nin bir hafta süren Gazze'ye destek gösterileri sonrasında, hükümet ve TLP arasında yapılan toplantı sonucu taraflar anlaşmaya vardı. Bu anlaşma kapsamında Pakistan hükümeti, İsrail Başbakanı Netanyahu'yu resmen "terörist" olarak tanıyacak ve uluslararası toplumu da aynısını yapmaya davet edecek.

Filistinli kurbanlara destek

Federal hükümet ile TLP'yi temsil eden Allama Ghulam Abbas Faizi ve Shafique Amini arasındaki görüşmeler 18 Temmuz'da başladı. Toplantılar sonucunda hükümet, "İsrail'in zulmüne maruz kalan Filistinli kurbanlara" yönelik desteğin hızlandırılacağını duyurdu. Anlaşma, Siyasi İşler Danışmanı Sanaullah ve Enformasyon Bakanı Tarar tarafından imzalandı.

İnsani yardım sevkiyatı

Sanaullah, TLP'nin Filistin halkına yönelik çabalarını tebrik ederek, hükümetin Gazze'ye daha fazla insani yardım sevkiyatı yapacağını bildirdi. 31 Temmuz'a kadar Filistin'e 1000 tondan fazla gıda ve ilaç sevkiyatı yapılacağını açıkladı. Ayrıca, Filistin'e tıbbi yardım sağlanması ve bölgeye sağlık personeli gönderilmesi konusunda da mutabık kalındı.

Yaralı Filistinlilerin tedavisi

Sanaullah, Filistin hükümetinin gerekli düzenlemeleri yapması halinde yaralı Filistinlilerin tedavi için Pakistan'a getirileceğini belirtti. Ülkedeki okul ve hastanelerin Filistinlilere eğitim ve tıbbi imkanlar sağlamak üzere açık olduğunu kaydetti.

Netanyahu'ya ağır suçlamalar

Sanaullah, İsrail'i "terörist devlet" olarak tanımlayarak, Netanyahu'yu uluslararası yasalara göre savaş suçlusu olarak nitelendirdi. "Netanyahu bir terörist ve savaş suçlarının failidir," diyen Sanaullah, Netanyahu'nun Filistin'de işlenen vahşetten sorumlu olduğunu belirtti ve uluslararası toplumu Netanyahu'yu terörist olarak tanımaya davet etti.

Boykot komitesi kuruldu

Sanaullah, İsrail'i destekleyen şirketleri tespit ve boykot etmek için bir komite kurulduğunu açıkladı. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını finansal olarak destekleyen şirketlerin ürünlerinin yasaklanacağını belirtti. Pakistan hükümeti, Filistinlilere karşı savaş suçu işleyen İsrail güçlerine doğrudan ya da dolaylı olarak yardım eden şirketlerin ürünlerinden faydalanmayacaklarını aktardı.

Afia Sıddıki'nin serbest bırakılması

Sanaullah, TLP'nin Filistin halkına olan tutkusunu tebrik ederek, ABD'de tutuklu bulunan Aafia Sıddıki'nin serbest bırakılması için çabaların hızlandırılması konusunda parti ile mutabık kaldıklarını belirtti. TLP, anlaşmaya varılmasının ardından Ravalpindi'nin Faizabad ilçesinde düzenlediği eylemi sonlandırdı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa