Myanmar’da pazar alanına hava saldırısı: 8 ölü

Myanmar'da ordu, Şan eyaletinin Lashio bölgesinde yer alan pazar alanına hava saldırısı düzenlendi. En az 8 sivil öldü, 8 yaralı var.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
20 Temmuz 2024 17:25
GÜNCELLEME
20 Temmuz 2024 17:29
Myanmar’da pazar alanına hava saldırısı: 8 ölü
AA
Kaynak AA

The Irrawaddy gazetesinin haberine göre, Myanmar'ın Şan eyaletinin Lashio bölgesine bağlı Hsenwi kasabasında pazar alanına ordu tarafından hava saldırısı düzenlendi. İlk belirlemelere göre en az 8 sivil hayatını kaybetti ve 8 kişi yaralandı.

Silahlı isyancıların kontrolü

Hsenwi kasabası, geçen sene silahlı isyancı grup Ulusal Demokratik İttifak Ordusu’nun (NDAA) kontrolüne geçmişti. Lashio bölgesinde 3 Temmuz ile 19 Temmuz arasında ordu ile silahlı isyancı grupların çatışmaları sonucunda en az 38 sivil hayatını kaybetmişti.

Myanmar'daki askeri darbe

Myanmar ordusu, 2020'deki genel seçimlerde hile yapıldığı iddialarının ardından 1 Şubat 2021'de yönetime el koydu. Ordu, ülkenin fiili lideri ve Dışişleri Bakanı Aung San Suu Çii ile pek çok yetkiliyi gözaltına aldı ve 1 yıllığına olağanüstü hal ilan etti.

Darbe karşıtı protestolar

Myanmar ordusunun darbe karşıtı protestoculara ve isyancı gruplara silahlı müdahalesi sonucu bugüne kadar 1000'den fazla kişi hayatını kaybetti, binlerce gösterici gözaltına alındı. Darbe sonrası ülkede siyasi gerilim ve çatışmalar devam ediyor.

Myanmar'da çatışmalar devam ediyor

Myanmar'da ordu ile silahlı isyancı gruplar arasındaki çatışmalar şiddetini artırarak devam ediyor. Şan eyaletinin Lashio bölgesine bağlı Hsenwi kasabasında Ulusal Demokratik İttifak Ordusu’nun (NDAA) kontrolündeki alanlarda ordu tarafından düzenlenen hava saldırılarında sivil kayıplar yaşandı. 3 Temmuz ile 19 Temmuz tarihleri arasında bölgede yaşanan çatışmalarda en az 38 sivil hayatını kaybetti. Myanmar'daki askeri darbenin ardından ordu, darbe karşıtı protestocular ve isyancı gruplara karşı sert müdahalelerde bulunuyor. Bu çatışmalarda şimdiye kadar 1000'den fazla kişi hayatını kaybetti ve binlerce kişi gözaltına alındı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa