Türksat 6A geçici yörüngesinde!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A'nın, geçici yörüngesine ulaştığını duyurdu.

BB
Büşra Bayrak Editör
YAYINLAMA
20 Temmuz 2024 20:09
GÜNCELLEME
20 Temmuz 2024 20:22
Türksat 6A geçici yörüngesinde!
BB
Büşra Bayrak Editör

ABD Florida'da bulunan SpaceX'e ait Cape Canaveral'daki fırlatma merkezinden 9 Temmuz’da yola çıkan Türksat 6A’nın Türkiye’nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu geçici yörüngesine ulaştı.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu,  "Ay yıldızın taşıyıcısı, ilk yerli ve milli haberleşme uydumuz Türksat 6A, bugün öğle saatlerinde geçici yörüngesi olan 50 derece Doğu yörüngesine ulaştı." dedi.

 "Mutluyuz, coşkuluyuz, gururluyuz"

Türksat 6A’nın antenlerinin ilk kez burada açılacağını ve testlerin yapılacağını belirten Uraloğlu,"Böylece Türkiye olarak 50 derece Doğu yörüngesindeki haklarımızı da korumuş olacağız. Burada 3 ay süresince yapılacak doğrulamaların ardından uydumuz Ekim ayında 15 yıl boyunca hizmet vereceği 42 derece doğu yörüngesine hareket edecek. Sevincimiz, iftiharımız; Türksat 6A uzayda yol aldıkça daha da çoğalıyor. Mutluyuz, coşkuluyuz, gururluyuz" ifadelerini kullandı.

Uraloğlu ayrıca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Türksat 6A'nın aşama aşama yörüngeye gidişine ilişkin bir inografi de paylaştı. 

İşte Türksat 6A'nın aşama aşama yörüngeye hareketi... 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa