Orta Doğu'da savaş alarmı! İsrail önce Yemen'i sonra Lübnan'ı vurdu

Soykırım çetesi İsrail, Orta Doğu'da kan dökmeye devam ediyor. Yemen ve Lübnan saldırılarından sonra Husiler, "Savaş başladı" dedi.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
20 Temmuz 2024 23:02
GÜNCELLEME
20 Temmuz 2024 23:43
Orta Doğu'da savaş alarmı! İsrail önce Yemen'i sonra Lübnan'ı vurdu
Kübra Şenal Editör

Geçtiğimiz yıl 7 Ekim'den bu yana Filistin'de soykırım yapan işgalci İsrail, gözünü komşulara dikti. İsrail, Arz-ı Mev'ud (vadedilmiş topraklar) hikayesiyle Orta Doğu'da insan kıyımı yapmaya devam ediyor. Tarihe işgalci olarak kazınacak olan Siyonist çete, bu akşam saatlerinde önce Yemen'i sonra da Lübnan'ı bombaladı.


ORTA DOĞU'DA SAVAŞ ALARMI!

Terör devletinin katil savaş uçakları, Yemen'de İran destekli Husilerin kontrolündeki Kızıldeniz kıyısında bulunan Hudeyde Limanı'na saldırı düzenledi. Ölen ve yaralananlar olduğu belirtilirken Husiler gerçekleştirilen terör saldırısının ardından bir mesaj yayınladı.

Açıklamada, "Tel Aviv artık güvenli değil! Savaş başladı" ifadelerini kullanıldı.

Husilere bağlı el-Mesire televizyon kanalı, "Hudeyde kentinin bir dizi bombayla hedef alındığını" duyurdu.

Haberde, Hudeyde Limanı'ndaki petrol depolarına düzenlenen saldırılarda ölen ve yaralananların sayılarının henüz belli olmadığı kaydedildi.


23:21 - SUR KENTİNDE ŞİDDETLİ PATLAMA

İsrail ordusunun, Lübnan'ın güneyindeki Sur kentine bağlı Adlun beldesine hava saldırısı düzenlediği ve bölgede güçlü patlamalar meydana geldiği bildirildi.

22:22 - LÜBNAN'I BOMBALADI

Terör devleti İsrail, Yemen'e düzenlediği saldırısının ardından Güney Lübnan'ı da bombaladı.

22:16 - İŞGALCİ BAKANDAN TEHDİT

İsrail'in Yemen'in Kızıldeniz üzerindeki liman kenti Hudeyde'ye düzenlediği hava saldırısının ardından Savunma Bakanı Yoav Gallant, İran destekli Husilerin İsrail'i tekrar hedef almaları durumunda aynı sonuçla karşılaşacaklarını söyledi.

22:09 TEL AVİV ARTIK GÜVENLİ DEĞİL

İsrail'in Yemen'e saldırısının ardından Husiler'den yapılan ilk açıklamada, "Tel Aviv artık güvende değil. Savaş başladı" ifadeleri kullanıldı.


21:58 SOYKIRIMCILAR OLAĞANÜSTÜ OTURUMLA TOPLANDI

İsrail'in Yemen'e düzenlediği saldırı öncesinde İsrail Güvenlik Kabinesi'nin olağanüstü oturumla toplandığı, saldırıya havada yakıt ikmal uçakları, savaş jetleri ve donanmanın katıldığı belirtildi.

21:07 İŞGALCİ İSRAİL ORDUSU AÇIKLADI

İsrail ordusu, Yemen'in Kızıldeniz kıyısındaki Hudeyde Limanı'nda İran destekli Husilerin askeri hedeflerine hava saldırısı düzenlediğini açıkladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa