Eski milletvekili sokak ortasında öldürüldü

Ukrayna'da savaş sürerken milletvekiline infaz haberi geldi. Eski milletvekili Iryna Farion uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
21 Temmuz 2024 10:23
GÜNCELLEME
21 Temmuz 2024 12:51
Eski milletvekili sokak ortasında öldürüldü
O
Onur Çetinkaya Editör

Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş 2 yılı aşkın devam ediyor. 

Çok sayıda canın yitirildiği savaşta milyonlarca bina yerle yeksan oldu.

Savaşın durdurulamadığı bölgede Rusya'ya batılı ülkelerin yaptırımları Ukrayna'ya ise yardımları sürüyor.


Putin ve Zelenski geri adım atmazken iki ülke arasında ne olacağı da merak konusu. Türkiye başta olmak üzere bazı ülkelerde arabuluculuk için girişimlerine davam ediyor.

Ukrayna'da vekile kanlı infaz

Ukraynalı eski milletvekili Iryna Farion, Lviv'de sokakta silahlı saldırıya uğradı. 60 yaşındaki eski vekil Iryna Farion, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Eski vekil, Ukrayna dilinin kullanımına odaklanan milliyetçi fikir ve çalışmalarıyla biliniyordu.

Ukrayna İçişleri Bakanı Ihor Klymenko da Telegram kanalından yaptığı açıklamada, yetkililerin saldırının Farion'un siyasi eylemleriyle mi bağlantılı olduğunu yoksa kişisel bir saik mi taşıdığını araştırdığını belirtti.

Iryna Farion kimdir?

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy de silahlı saldırganın yakalanması için başlatılan çalışmalar hakkında düzenli olarak bilgilendirildiğini ve her türlü şiddet eylemini kınadığını söyledi. Aslen dilbilimci olan Iryna Farion, 2005 yılında milliyetçi Svobda (Özgürlük) partisine üye olmuş, bundan 7 sene sonra Ukrayna meclisine girmişti.

Daha sonraki seçimlerde de aday olan siyasetçi, bir daha milletvekili seçilememişti. Farion aynı zamanda Lviv bölgesinin konseyinde de görev yapmıştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa