Şırnak'ta petrol sondaj kulesi devrildi! İşçiler enkaz altında kaldı

Gabar Dağı'ndaki petrol arama sahasında sondaj kulesi devrildi. Enkaz altındaki işçiler için çalışma başlatıldı. Valilik ve Sağlık Bakanlığı açıklama yaptı.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
21 Temmuz 2024 12:43
GÜNCELLEME
21 Temmuz 2024 21:40
Kübra Şenal Editör

Şırnak’ta Gabar Dağı petrol sahasında yapılan çalışma sırasında, TPAO'ya ait sondaj kulesi bilinmeyen bir nedenle devrildi.


İŞÇİLER ENKAZ ALTINDA KALDI

Alınan bilgilere göre, petrol arama sahasında devrilen sondaj kulesinin altında ilk belirlemelere göre 3 işçi sondaj kulesi göçüğünün altında kaldı.


OLAY YERİNE EKİPLER SEVK EDİLDİ

Göçük altında kalan işçileri kurtarmak için olay yerine AFAD, itfaiye ekipleri, sağlık çalışanları ve güvenlik güçleri sevk edildi.

ŞIRNAK VALİSİ CEVDET ATAY BÖLGEYE GİTTİ

Şırnak Valisi Cevdet Atay ve TPAO Şırnak Bölge Müdürü Oğuz Şahin'in de olay yerine giderek çalışmaları denetlediği öğrenildi.


ŞIRNAK VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA: 3 İŞÇİ YARALANDI

Gabar Dağı'nda Şehit Aybüke Yalçın 27 No'lu Petrol Sahası'nda petrol sondaj kulesinin devrilmesi sonucu enkaz altında kalan işçileri kurtarma çalışmalarını yerinde takip ediyor. AFAD, UMKE, İtfaiye, TPİC ve TPAO uzman ekipleri ve Jandarma ekiplerimiz ivedilikle olay mahalline intikal ederek kurtarma çalışmalarına başlamıştır. Yapılan çalışmalar sonucunda enkaz altında kalan 3 işçiden 2'si yaralı olarak kurtarılmış, 1 işçimiz helikopterle hastaneye kaldırılmış, kurtarılan diğer işçimizin hastaneye nakil işlemlerine başlanmıştır. Enkaz altında kalan diğer işçimizi kurtarma çalışmalarımız devam etmektedir.

SAĞLIK BAKANLIĞI: 20 PERSONEL BÖLGEDE

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "Gabar Dağı Şehit Aybüke Yalçın 27 No'lu Petrol Sahası'nda petrol sondaj kulesinin devrilmesi sonucu 3 işçinin yaralandığı tespit edilmiştir. 2 kişi hastaneye nakledilmiş olup 1 kişinin ise kurtarma çalışması devam etmektedir. Sahada tarama çalışması yürütülmektedir. Bölgeye 5 ambulans, 1 UMKE timi ile toplam 20 sağlık personeli görevlendirilmesi yapılmıştır." denildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa