Antalya alev aldı termometreler patladı

Türkiye'de hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine çıktı. Antalya'da termometreler 46 dereceyi gösterdi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
21 Temmuz 2024 16:06
GÜNCELLEME
21 Temmuz 2024 16:49
Antalya alev aldı termometreler patladı
O
Onur Çetinkaya Editör

Türkiye sıcak hava dalgasına girdi.  Karadeniz Bölgesi'nde zaman zaman yağışlar görülse de hava sıcaklıkları o bölgede de artışa geçti.

Türkiye kavruldu

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ise sıcaklık rekorları kırıyor. Şanlıurfa, Gaziantep'te vatandaşlar adeta sıcaklık nedeniyle evlerine hapsoldu. Kimileri de serinlemek içi park ve camilere sığınıyor. 

Doğu ve Ege de bunlar yaşanırken Güney kıyıları adeta kavruldu.

Sahiller dolup taştı 

Turizm kentlerinin başında gelen Antalya'da hava sıcaklığı bunaltıcı boyutlara ulaştı. Binlerce kişi sıcaktan kaçarak sahillerdeki gölgelik alanlara koştu. Şehrin denize girilen bölgeleri Konyaaltı, Lara ve Sarısu sahillerinde vatandaşlar denize girerek serinlemeye çalıştı. 

Su sıcaklığının 31 derece

Yerli ve yabancı turistler plajlarda denize girerken bazılarıysa şezlonglara ve kumsala uzanarak güneşlenmeyi tercih etti. Deniz suyunun da sıcak olduğu görüldüğü Antalya'da termometreler 46 dereceyi gösterdi. Deniz suyu sıcaklığı da birçok ilden daha yüksek seviyede 31 dereceyi gösterdi.

Hissedilen 60 derece

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava tahminlerinde saat 12.00 ile 16.00 arasında hissedilen hava sıcaklığının 60 dereceye ulaşmasının beklendiği kaydedildi.  

Uyarıları dikkate alan olmadı

Uzmanlar şeker, tansiyon, kalp gibi hastalıkları olanlarla kronik rahatsızlığı olan vatandaşlara dışarıya çıkmama konusunda uyardı. Doktor ve uzmanların uyarılarına  rağmen başta Konyaaltı, Lara ve Sarısu sahilleri vatandaşlar tarafından doluluk oranına ulaştı. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa