Gabar'dan acı haber! Mühendisin cansız bedenine ulaşıldı

Şırnak'ta Gabar Dağı'ndaki petrol sahasında sondaj kulesinin devrilmesi sonucu enkaz altında kalan mühendis hayatını kaybetti.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
21 Temmuz 2024 16:53
GÜNCELLEME
21 Temmuz 2024 17:07
Gabar'dan acı haber! Mühendisin cansız bedenine ulaşıldı
O
Onur Çetinkaya Editör

Acı olay, Şırnak'ta yaşandı.


Gabar Dağı'ndaki 27 Nolu Şehit Aybüke Yalçın Petrol petrol sahasında sabah saatlerindeki çalışma sırasında TPAO'ya ait sondaj kulesi bilinmeyen bir nedenle devrildi. İki işçi ve mühendis TPAO'ya ait devrilen sondaj kulesinin altında kaldı.

Ekipler sevk edildi

AFAD, UMKE, itfaiye, TPİC ve TPAO uzmanları, jandarma ekipleri, sağlık çalışanları ve güvenlik güçleri  göçük altında kalan işçileri kurtarmak için olay yerine sevk edildi.  Zamanla yarışan ekipler hummalı çalışma sonucu enkaz altındaki 2 işçiye ulaştı. 

Yaralı çıkarılan iki işçiden durumu ağır olan helikopterle diğer işçi de ambulansla hastaneye kaldırıldı. İki işçinin yaralı çıkarılmasının ardından enkaz altında kalan yaralı mühendis için ekipler seferber oldu. 

Cansız bedenine ulaşıldı 

Enkaz altında kalan diğer işçinin çıkarılması için ise çalışmalar yürütüldüğü sırada  enkaz altında kalan mühendisin cansız bedenine ulaşıldı.



Valilikten acı haberle ilgili açıklama 

Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada, "Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Şırnak Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ŞAY sahasında faaliyet gösteren bir sondaj kulesinde beton zeminin çökmesine bağlı olarak iş kazası yaşanmıştır. Kule enkazının altında kalan sondaj işçisi Furkan Tatar kazadan hemen sonra kurtarılarak helikopter ile hastaneye sevk edilmiştir. Kazada bir mühendis hayatını kaybetmiştir. Kazadan hafif yaralı olarak kurtulan bir işçi de Cizre Devlet Hastanesine sevk edilmiştir. Olayla ilgili incelemeler başlatılmıştır. Vefat eden mühendisimize Allah’tan rahmet, ailesine sabır ve başsağlığı, yararılarımıza da acil şifalar diliyoruz." ifadelerine yer verildi.  



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa