Ankara'da yıldızların altında Yeşilçam geceleri!

ABB, film severleri Yeşilçam gecelerinde buluşturuyor. Her cumartesi 14 Eylül'e kadar sürecek sinema günleri "Neşeli Günler" ile başladı.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
21 Temmuz 2024 17:31
GÜNCELLEME
21 Temmuz 2024 17:47
Ankara'da yıldızların altında Yeşilçam geceleri!
Ecem Çetin Editör

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Yeşilçamseverleri yaz akşamlarında bir araya getiriyor. 

Ankaralıların yaz akşamlarında keyifli vakit geçirmesini amaçlayan ABB Kültür ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, “Açık Hava Sinema Günleri” düzenlemeye başladı. 

Sinema günleri, Atatürk Orman Çiftliği Doğal Yaşam Parkı’nda gerçekleştiriliyor. 

“Sandalyeni Kap Gel” sloganıyla düzenlenen “Yıldızların Altında Yeşilçam Geceleri” cumartesi akşamı başladı. 


Etkinlik kapsamında yayınlanan ilk film, Yeşilçam'ın unutulmaz ve sevilen filmlerinden birisi olan, usta oyuncular Adile Naşit, Münir Özkul ve Şener Şen'in başrolünde yer aldığı “Neşeli Günler” filmi oldu. 

"Açık hava sinema kültürünü yeniden yaşatmak ve Ankaralılarla güzel, keyifli vakit geçirmek amacıyla böyle bir etkinlik düzenledik"


Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Haluk Erdemir, “Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı olarak Atatürk’ün bize miras bıraktığı bu anlamlı alanda 1980’li yıllarda televizyonun hayatımıza girmesiyle geri plana itilen bu açık hava sinema kültürünü yeniden yaşatmak ve Ankaralılarla güzel, keyifli vakit geçirmek amacıyla böyle bir etkinlik düzenledik. Bütün Ankaralıları etkinliğimize davet ediyoruz” ifadelerini kullandı. 


20 Temmuz Cumartesi akşamı başlayan Açık Hava Sinema Günleri, 14 Eylül'e kadar devam edecek. 

O güne kadar birbirinden güzel, sevilen Yeşilçam filmleri izleyicisiyle buluşacak. 


Etkinlik kapsamında, 27 Temmuz akşamında "Süt Kardeşler", 3 Ağustos'ta "Aile Şerefi", 10 Ağustos'ta "Bizim Aile", 17 Ağustos'ta "Sev Kardeşim" ve 24, 31 Ağustos ve 7, 14 Eylül ise Hababam Sınıfı Serisi yayınlanacak.

Etkinlikten dolayı mutluluklarını dile getiren Ankaralılar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a teşekkürlerini iletti.


 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa