BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: “Sokaklar köpeklerden temizlenmeli”

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, sokak köpeklerine ilişkin kanun teklifinin Meclis kapanmadan çıkarılması gerektiğini söyledi.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
21 Temmuz 2024 19:19
GÜNCELLEME
21 Temmuz 2024 19:54
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: “Sokaklar köpeklerden temizlenmeli”
DHA
Kaynak DHA

BBP Genel Başkanı Destici, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısı öncesi  parti merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50'nci yıl dönümü etkinlikleri nedeniyle

Şehit Piyade Yarbay Abdullah Cem Demirkan'ın cenazesine katılamadığını hatırlattı.

Şehidin ailesine taziye ziyaretine gideceğini belirten Destici, PKK’nın belli bir etnik kökenin savunuculuğunu yapan bir terörist grup olmadığına işaret etti.

Destici, emperyalist, küresel güçlerin maşası ve Türk devletini bölmek için görevlendirilmiş kanlı, hain ve kahpe bir terör örgütü ile karşı karşıya olunduğunun altını çizdi.

“Kıbrıs, Türkiye'nin hakkıdır”

Destici, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50'nci yıl dönümüne ilişkin değerlendirmesinde de, artık federe bir devletin Kıbrıs'ta çözüm olamayacağını vurguladı.

Mevcut şartlarda Kıbrıs'ta 2 devletli çözümün tek seçenek olduğunu kaydeden Destici,  Türkiye Cumhuriyeti devletinin, 20 Temmuz 1974 Barış Harekatı'nı gerçekleştirdiğinde isteseydi Ada'nın tamamını alıp Türkleştirebileceğine dikkati çekti.

Destici, ancak Türkiye’nin bunu yapmadığını ve oradaki Rumlara da bir yaşam hakkı verdiğini dile getirdi.

Rodos, Girit, 12 Adalar nasıl koparılmışsa Kıbrıs’ın da aynı şekilde Türkiye’den koparılmaya çalışıldığını belirten Destici, ama 1974'te buna fırsat verilmediğini bildirdi.

Destici, “Arzumuz, dileğimiz, çabamız bizden koparılanların geri bizim olmasıdır" dedi.

“Çoğu menfaat sever”

TBMM'de komisyonda görüşülmeye devam eden Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Destici,  Türkiye'nin yıllardır başıboş, saldırgan sokak köpeği problemi olduğunun altını çizdi.

Destici, bu sorunun  çözülmesi gerektiğini en güçlü bir sesle dile getirenin kendi partisi olduğunu vurguladı.

Mama lobileri olduğunu belirten Destici,  “Gerçek hayvansever derneklere bir şey demiyorum. Ama çoğunluğunun gerçekte hayvansever değil; menfaat sever olduğunu görüyoruz” şeklinde konuştu.

Mustafa Destici, o dernek çatıları altında hangi menfaatlerin elde edildiğinin de kamuoyuna yansıdığını ifade etti.

“Biz, adı 'Hayvansever' diye onun hayvansever olduğuna mı inanacağız?” diye soran Destici, CHP’li bir milletvekili üzerinden örnek verdi.

Destici, 'Bu bir katliamdır' diye ortaya çıkan CHP’li milletvekilinin  adam avcılık kulubü başkanlığı yaptığını, profesyonel şekilde geyik, keklik avladığını aktardı.

Köpeği bu kadar savunan CHP’li ismin hiç kimseye saldırmayan kekliği, tavşanı vurduğuna işaret eden Destici, bir de öldürdüğü hayvanların önünde poz verdiğini dile getirdi.

“O feryat etmesin de kim feryat etsin?”

Destici, köpekler tarafından parçalanıp ve aylarca tedavi gören Tunahan'ın babasının ve köpekten kaçarken aracın altında kalıp hayatını kaybeden küçücük kız çocuğunun annesinin üzerine yüründüğünü hatırlattı.

Mustafa Destici, şöyle konuştu:

“Kim yürüyenler; CHP, DEM ve TİP'li milletvekilleri. 'Siz burayı provoke ediyorsunuz' diyor. Adamın canı gitmiş, çocuğu ölmüş. O feryat etmesin de kim feryat etsin? Böyle vicdansızlık olmaz. Bu insanlık değildir. Bu yasa ekime kalmadan mutlaka ve mutlaka, Meclis kapanmadan çıkarılmalı ve sokaklarımız köpeklerden temizlenmelidir."

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa