Hizbullah, İsrail'e ait 2 askeri karargâhı İHA ve füzelerle hedef aldı

Hizbullah, İsrail'in Lübnan'ın güneyine düzenlediği saldırılara misilleme yaptı. 2 İsrail askeri karargahı füze ve insansız hava araçlarıyla (İHA) vuruldu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
21 Temmuz 2024 22:39
GÜNCELLEME
21 Temmuz 2024 22:48
Hizbullah, İsrail'e ait 2 askeri karargâhı İHA ve füzelerle hedef aldı
AA
Kaynak AA

İsrail, Filistinlilere yönelik saldırılarına devam ediyor.

Gazze'yi yerle bir eden İsrail, yüz binlerce Filistinli'yi açlık ve susuzlukla ölüme sürüklüyor. Tıbbi yardımları engelleyen İsrail, çoğu çocuk ve kadın olmak üzere masun sivilleri de acımasızca katlediyor.

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde soykırım suçlamasıyla yargılanan İsrail, mahkemenin işgalci olduklarını tescil etmesine de aldırış etmeden savaş suçları işlemeye devam ediyor. 

Netanyahu Yönetimi, bölgesel savaşa yol açabilecek adımlar atmaktan kaçınmıyor.

Yemen'i vuran İsrail, Libnan'a da saldırılar gerçekleştiriyor.

Nitekim, İsrail ordusu bugün, Lübnan'ın güneyindeki Sur kentine bağlı Adlun beldesinde silah deposuna hava saldırısı düzenledi. Saldırı sırasında bölgede güçlü patlamalar yaşanırken en az üç kişi yaralandı.

Hizbullah ise buna misilleme yaptı.

 Yapılan yazılı açıklamada Hizbullah, İsrail'in kuzeyindeki Hanita yasa dışı yerleşim biriminde İsrail güçlerine ait bir karargaha İHA'larla saldırı düzenlendiğini duyurdu. 

Açıklamaya göre, İsrail askerlerinin olduğu nokta doğrudan vuruldu. Saldırıda ölen ve yaralananlar olduğu bilgisi paylaşıldı.

 Ayn Zeitim üssündeki Kuzey Kolordu Komutanlığı binasının da katyuşa füzeleriyle vurulduğunu açıklayan Hizbullah, bu saldırıların, İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki Adlun ve Hula kasabalarına yönelik saldırılarına misilleme olduğunu vurguladı.

Hizbullah'ın düzenlediği saldırılara ilişkin İsrail'den açıklama gelmedi. İsrail'de yayımlanan Yedioth Ahronot gazetesi ise, Batı Celil'deki Hanita yerleşim biriminde 3 İHA'nın infilak ettiğini haber verdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa