Ak Parti’den İsrail’in hakaret içerikli “Erdoğan” paylaşımına tepki

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan sosyal medya paylaşımına tepki gösterdi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
21 Temmuz 2024 23:01
GÜNCELLEME
21 Temmuz 2024 23:13
Ak Parti’den İsrail’in hakaret içerikli “Erdoğan” paylaşımına tepki
AA
Kaynak AA

İsrail, sivil Filistinlileri hedef alan saldırılarına devam ederken Türkiye  ilk günden bu yana masum ve mazlumların yanında durdu.

Türkiye, Birleşmiş Milletler’de İsrail aleyhine diplomatik çabalara öncülük etti.

Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde soykırım yaptığı gerekçesiyle yargılanan İsrail’e karşı davada taraf oldu.

İsrail bomba ve kurşunlarıyla yaralanan masum Filistinlilere kucak açtı, hastanelerinde tedavi etti.

Hem yardım gönderdi hem de uluslararası yardımların artması için çaba gösterdi.

Her fırsatta, savaş suçları ve soykırımı belgeleriyle dünyanın önüne koydu.

Bu tutum, eli kanlı İsrailli siyasetçileri daha da agresifleştiriyor. Nitekim, İsrail Dışişleri Bakanı yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı  hedef aldı.

Buna Ak Parti’den tepki geldi.

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünya genelinde mazlumların haklarını savunma çabalarının uluslararası toplumca takdirle karşılandığına işaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın öteden beri küresel vicdanın sesi olduğunu vurgulayan Ala, İsrail'in rahatsızlık duymasının Türkiye'nin adalet ve barış için gösterdiği kararlı duruşunun bir göstergesi olduğunu vurguladı.

Efkan Ala, Uluslararası Adalet Divanı’nın İsrail’in işgalci olduğunu açıkça vurguladığını hatırlatarak İsrail Dışişleri Bakanından öncelikle ülkesinin insan hakları ihlallerine ve soykırım uygulamalarına cevap vermesini beklediklerini söyledi.

Türkiye’nin, Filistin halkının yanında durmaya devam edeceğinin altını çizen Ala, İsrail'in saldırgan politikalarına karşı uluslararası toplumu harekete geçirme konusundaki çabaları sürdüreceklerini bildirdi.

İsrail Dışişleri Bakanı Katz, sosyal medya hesabından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan iftira ve hakaret içeren bir paylaşım yapmıştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa