Fransa Bisiklet Turu'nda zafer Tadej Pogacar'ın

Dünyanın en prestijli spor yarışlarından biri olarak kabul edilen Fransa Bisiklet Turu'nu, BAE Emirates takımından Sloven sporcu Tadej Pogacar kazandı

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
22 Temmuz 2024 00:14
GÜNCELLEME
22 Temmuz 2024 00:21
Fransa Bisiklet Turu'nda zafer Tadej Pogacar'ın
AA
Kaynak AA

. Bu yıl 111. kez düzenlenen turun 21. ve son etabı, 33.7 kilometrelik Monaco-Nice parkurunda gerçekleştirildi. 29 Haziran'da başlayan ve 23 gün süren zorlu mücadelede, Pogacar son etabı da zirvede tamamlayarak toplamda 6. etap galibiyetine ulaştı.

Pogacar, genel klasmanda 83 saat 38 dakika 56 saniyelik derecesiyle en yakın rakibine 6 dakika 17 saniye fark atarak, 2020 ve 2021 yıllarının ardından üçüncü kez bu büyük zaferi elde etti. Genel klasmanda ikinci sırayı Jonas Vingegaard, üçüncü sırayı ise Remco Evenepoel aldı.

Monaco-Nice arasındaki son etapta Pogacar, 45 dakika 24 saniyelik derecesiyle birinci oldu. Onu 46 dakika 27 saniyeyle Jonas Vingegaard ve 46 dakika 38 saniyeyle Remco Evenepoel takip etti.

Bu organizasyonun efsanelerinden biri olan Büyük Britanyalı Mark Cavendish, Monaco-Nice etabıyla birlikte profesyonel bisiklet kariyerine son verdi. Fransa Bisiklet Turu'nda 15. kez yarışan 39 yaşındaki Cavendish en çok etap kazanan sporcu unvanını elinde tutuyor.

Cavendish,  son etapla birlikte bisiklet sporunu bıraktığını duyurdu.

Pogacar: "Mutluluğumu Tarif Etmek Zor"

Pogacar ise , yarışma sonrası "Süper mutluyum, nasıl mutlu olduğumu tarif etmek zor” sözleriyle duygularını paylaştı.

Bu yıl hatalarını azaltmaya, her şeyi kusursuz hale getirmeye çalıştığını belirten  Pogacar, “Dünya dışında bir mutluluk yaşıyorum. Hep kontroldeydim, güvende hissettiğim ilk büyük turdu. Burada kötü günüm yoktu. Çok büyük bir destek aldım takımımdan” dedi.

Pogacar, kendisine destek veren hiç kimsenin yüzünü kara çıkarmadığı için mutlu olduğunu vurguladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa