Mehmet Şimşek'ten enflasyon tahmini

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon beklentilerinin hedefe yaklaştığını açıkladı, yıllık enflasyona dikkat çekti.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
22 Temmuz 2024 11:22
GÜNCELLEME
22 Temmuz 2024 12:41
Mehmet Şimşek'ten enflasyon tahmini
O
Onur Çetinkaya Editör

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, faiz kararını salı günü saat 14.00'te açıklayacak.

Geçen yılın haziran ayından bu yana sıkı para politikası uygulayan Banka, politika faizini en son mart ayında yükselterek yüzde 50'ye çıkardı. Nisan, mayıs ve haziran aylarında ise faizi sabit bıraktı.

Merkez Bankası'nın kararı öncesi Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak ekonomi gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. 

Şimşek'ten açıklama

Temmuz ayına ilişkin "Piyasa Katılımcıları Anketi"nin yayınlanmasının ardından dezenflasyon sürecine değindi. 

Enflasyon beklentilerinin hedeflere yakınlaştığını ifade eden Bakan Şimşek,  yıl sonu enflasyon beklentisinin yüzde 43'e, 12 ay sonrasının yüzde 30'a ve 24 ay sonrasının yüzde 19,3'e düştüğünü belirtti.

Orta Vadeli Programa dikkat çeken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek,  12 ay ve 24 ay sonrası enflasyon beklentilerinin kesintisiz gerilediğini söyledi. 

"Yıllık enflasyonda düşüş öngörüyoruz"

Şimşek, "Gerçekleşen yıllık enflasyonun yükselişte olduğu bu dönemde beklentilerin iyileşiyor olması dezenflasyona yönelik politikalarımızın başarılı olacağına yönelik inancı göstermektedir.

Temmuzda aylık enflasyonda geçici etkiler kaynaklı artış olmasını beklemekle birlikte yıllık enflasyonda belirgin düşüş öngörüyoruz. Dezenflasyon süreci önümüzdeki aylarda daha da belirginleşecek." ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa