Uğurcan Çakır kimdir?

Kaleci pozisyonunda görev almakta olup Süper Lig takımlarından Trabzonspor'da forma giymekte olan Uğurcan Çakır kimdir?

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
22 Temmuz 2024 12:40
GÜNCELLEME
22 Temmuz 2024 12:40
Uğurcan Çakır kimdir?
SM
Suat Mutlu

Uğurcan Çakır, 5 Nisan 1996 tarihinde Antalya'da doğmuş Türk millî futbolcudur. Kaleci pozisyonunda görev yapmakta olup Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor'un formasını giymektedir.

Kulüp Kariyeri

Erken Yıllar ve Trabzonspor’a Geçiş: Uğurcan Çakır, futbola 12 yaşında İstanbul'un amatör takımlarından Çekmeköyspor'da başladı. Bir sezon sonra, Trabzonspor'un pilot takımı 1461 Trabzon'un altyapısına transfer oldu. 2012 yılında Trabzonspor altyapısına katılan Çakır, burada kısa sürede dikkat çekti.

Trabzonspor’da Yükseliş: 2014-15 sezonu başında Vahid Halilhodzic'in teknik direktörlüğe gelmesiyle Uğurcan, birçok yeni transfer arasında A takıma yükseldi. Ancak, Fatih Öztürk, İbrahim Demir, Zeki Ayvaz ve Onur Kıvrak gibi kalecilerin varlığı nedeniyle forma şansı bulamadı ve U-21 takımına gönderildi. Uğurcan, U-21 Ligi'nde 8 maça çıktı. Zeki Ayvaz'ın Balıkesirspor'a transferi ve Onur Kıvrak'ın sakatlanması üzerine A takıma alındı ve 16 yaşında Trabzonspor ile profesyonel sözleşme imzaladı.

25 Aralık 2014 tarihinde Türkiye Kupası'nda Manisaspor ile oynanan maçta yedek kulübesinde yer aldı. 30 Temmuz 2015 tarihinde, Onur Kıvrak'ın kadro dışı kalmasıyla Rabotniçki maçında ilk 11'de başladı ve Avrupa'daki ilk maçına çıkmış oldu.

Millî Takım Kariyeri: Uğurcan Çakır, alt yaş kategorilerinde toplam 9 maçta millî takım forması giydi. 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası öncesi oynanan Arnavutluk ve Moldova maçları için Şenol Güneş tarafından A millî takım aday kadrosuna ilk kez davet edildi.

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın birinci kalecisi olarak yer aldı. Turnuvada 3 maça çıkan Çakır, kalesinde 8 gol gördü. Türkiye, turnuvada sadece bir gol atarak 0 puanla elendi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa