Altay Bayındır kimdir?

Premier League takımlarından Manchester United'da forma giymekte olan milli futbolcu Altay Bayındır kimdir?

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
22 Temmuz 2024 12:55
GÜNCELLEME
22 Temmuz 2024 12:55
Altay Bayındır kimdir?
SM
Suat Mutlu

Altay Bayındır, 14 Nisan 1998 tarihinde Bursa'da doğmuş Türk millî futbolcudur. Şu anda Premier League ekiplerinden Manchester United'da kaleci pozisyonunda forma giymektedir.

Kariyeri

Süper Lig’de İlk Adımlar: Altay Bayındır, Süper Lig'deki ilk maçına 30 Kasım 2018'de Çaykur Rizespor karşısında çıktı ve maç 1-1 beraberlikle sonuçlandı.

Fenerbahçe Dönemi: 8 Temmuz 2019 tarihinde Fenerbahçe ile 4 yıllık sözleşme imzalayan Altay, Ankaragücü takımından 1.50 milyon € bonservis bedeli ile transfer oldu.

Fenerbahçe'de, tecrübeli kaleci Volkan Demirel'in kariyerini sonlandıracağı söylentilerinin ardından, birinci kalecinin kim olacağı merak konusu olmuştu. Fenerbahçe, Audi Cup turnuvasına katılarak Bayern Munich ve Real Madrid ile maçlar yaptı. Bu maçlarda gösterdiği performansla Altay Bayındır, 2019-2020 sezonuna birinci kaleci olarak başladı. Altay, Fenerbahçe formasıyla ilk Süper Lig maçına 19 Ağustos 2019 tarihinde Gazişehir Gaziantep karşısında çıktı ve kalesinde gol görmedi.

30 Ekim 2021 tarihinde Konyaspor deplasmanında oynanan maçta sakatlanan Altay, omzundan ciddi bir sakatlık yaşadı ve üç ay sahalardan uzak kaldı. Bu süreçte kaleyi Berke Özer devraldı.

13 Mart 2022 tarihinde Alanyaspor ile oynanan maçta önemli kurtarışlar yapan Altay, Diego Rossi'ye bir asist yaparak maçın 5-2'lik Fenerbahçe galibiyetiyle sonuçlanmasında önemli rol oynadı.

Manchester United: 1 Eylül 2023'te Fenerbahçe, Altay Bayındır'ın transferi için Premier League ekiplerinden Manchester United ile 5 milyon Euro bonservis bedeli, sonraki satıştan %20 pay ve satış bedelinin 10 milyon Euro’yu geçmesi halinde 1 milyon Euro ek pay ile anlaşmaya vardığını açıkladı.

Millî Takım Kariyeri: Altay Bayındır, Türkiye 20 yaş altı millî futbol takımı ile 2018 Toulon Turnuvası'na katılmıştır. 2020 yılında Şenol Güneş tarafından A millî takıma çağrılmıştır. Altay Bayındır, hem kulüp kariyerinde hem de millî takımda gösterdiği performansla adından sıkça söz ettiren bir kaleci olarak, Manchester United'da ve Türk millî takımında başarılara imza atmaya devam ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa