CHP Genel Merkezinde gündem Şam ziyareti

Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında toplandı. CHP Merkez Yönetim Kurulu'nda gündem TBMM'deki teklifler ve Şam ziyareti olacak.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
22 Temmuz 2024 14:22
GÜNCELLEME
22 Temmuz 2024 14:40
CHP Genel Merkezinde gündem Şam ziyareti
O
Onur Çetinkaya Editör

Cumhuriyet Halk Partisi'nde Merkez Yönetim Kurulu toplandı. Gündemdeki  birçok konunun masaya yatırılacağı toplantıya Genel Başkan Özgür Özel başkanlık edecek.

CHP Merkez Yönetim Kurulu'nda en önemli başlıkları TBMM'deki teklifler olacak. Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, 9’uncu Yargı Paketi, sahipsiz hayvanlara yönelik kanun teklifi mecliste değerlendirilecek.

9.Yargı Paketi 

Kamuoyunda "9. Yargı Paketi" olarak bilinen Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni ele alacak  Genel Kurul, Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavı'n a dair de değişiklik yapılmasını değerlendirecek buna göre  soru sayısı 100'den 120'ye çıkarılacak. Hakim ve Savcı Yardımcılığı Mülakatı'na çağrılacak aday sayısında değişiklik yapılacak, ilan edilen kadro sayısının bir katı fazlası aday, mülakata çağrılacak.

Sahipsiz hayvanlarla ilgili komisyon sürecek

Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu, sahipsiz hayvanlara ilişkin düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam edecek.  Kedi ve köpek sahiplerinin, hayvanlarını 31 Aralık 2025'e kadar dijital kimliklendirme yöntemiyle kayıt altına aldırmaları zorunlu olacak.  Diğer yandan emeli ve memur aylıkları ile asgari ücrette MYK'da Özel başkanlığında tartışılacak. 

Özel'den talep açıklaması

Dış politikada ise CHP heyetinin Suriye'ye olumlu adım ve Şam ziyareti görüşülecek. Muhalefet partisinin iktidar gibi ılımlı ilişki için Suriye ile temasa geçmek istiyor.

CHP'nin Suriye ve Esad girişimi sürerken Özel geçtiğimiz günlerde, "İlk olarak doğrudan resmi bir talepte bulunmadık. Bize dönen yaklaşımın resmi bir talebimiz olursa olumlu dönüş olacağı yönünde oldu ve resmi talebimizi yaptık. Gün ise henüz belli değil." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa