Yunan bakandan Türkiye'ye küstah tehdit

Yunanistan Savunma Bakanı Dendias'ın ardından Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis de Türkiye'ye ilişkin tepki çeken tehditkar açıklamalarda bulundu.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
22 Temmuz 2024 14:41
GÜNCELLEME
22 Temmuz 2024 16:07
Yunan bakandan Türkiye'ye küstah tehdit
O
Onur Çetinkaya Editör

Yunan Savunma Bakanı Nikos Dendias, Güney Kıbrıs'ta yaptığı görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında Kıbrıs Barış Harekatı ile birlikte bölgede bulunan Türk askeri hakkında, işgalci ifadelerini kullandı.

Dendias, "Kıbrıs'ta, pusuda bekleyen işgalciye kapıyı açan etnik soykırımcı cunta darbesinin gerçekleştiği 15 Temmuz 1974 tarihinin üzerinden 50 yıl geçti. Kıbrıslı ve Yunanlı demokrasi savaşçılarına ve 1974'te istilaya karşı verilen eşitsiz mücadeleye en derin saygılarımı ve vatansever şükranlarımı sunuyorum. Onlar, kardeş katili suç darbesinin ağırlığı altında çok daha üstün askeri güçlerle karşı karşıya kaldılar. Onları saygıyla anıyor ve zaman içindeki katkılarını onurlandırıyoruz. Ve tabii ki Kıbrıslı Türklerin utanç şenliklerini ve Türk İşgal Ordusunun yarım asırdır Kıbrıs'taki yasadışı varlığını mümkün olan en güçlü şekilde kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

Ankara'dan tepki gecikmedi 

Dendias'ın Güney Kıbrıs ziyaretinde Türkiye ve Türk Silahlı Kuvvetlerini hedef alan açıklamalarına Ankara'dan tepki geldi.Yunan bakanın yersiz açıklamaları sonrası Milli Savunma Bakanlığı'ndan kınama gecikmedi.

MSB'den yapılan açıklamada, "Türk ordusunun, Türkiye'nin uluslararası anlaşmalardan kaynaklanan "garantörlük" hakkı uyarınca harekete geçerek 1963-1974'te Rum tarafınca her türlü zulme maruz bırakılmış olan Kıbrıs Türk halkını bir soykırım girişiminden kurtardığı vurgulandı.

50. yılı hazmedemedi 

Yunanistan Savunma Bakanı Dendias'ın ardından Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis de Türkiye'ye ilişkin  tepki çeken tehditkar açıklamalarda bulundu.

Yunan Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis'in katıldığı televizyon programında Kıbrıs harekatının 50'inci yılını hazmedemeyerek, Türkiye'ye yönelik tehditkar açıklamalarda bulundu.

"F-35'lerle Ankara'ya bir gece ansızın gelebiliriz"

F-35 Savaş uçaklarını başkent semalarına sürmekle tehdit eden Bakanı Adonis Georgiadis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözleriyle yanıt vererek, "F-35'lerle Ankara'ya bir gece ansızın gelebiliriz"  ifadelerini kullandı. Önce Savunma Bakanı ardından Sağlık Bakanının skandal cümlelerine Atina'dan bir yanıt gelmedi. 

"Miçotakis'in haddini bildirmesi lazım"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti dönüşü Yunan Savunma Bakanı Nikos Dendias'ın yersiz sözlerine yanıt verdi.

İki ülke arasında yaşanan normalleşme sürecindeki bakanın açıklamalarına Erdoğan, "Onun bir defa kalkıp da Türklerin orada işgalci olduğunu söylemesinden daha densiz, edep dışı bir ifade olamaz. Dolayısıyla, Sayın Miçotakis’in bu bakanına haddini bildirmesi lazım. Bizim çok daha fazla konuşmamıza zaten gerek yok." dedi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa