Gazze'de katledilen gazeteci sayısı 163'e yükseldi

İşgalci Siyonist şebeke İsrail tarafından 290 günde katledilen gazeteci sayısı 163’e yükseldi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
22 Temmuz 2024 15:05
GÜNCELLEME
24 Temmuz 2024 02:05
Gazze'de katledilen gazeteci sayısı 163'e yükseldi
AA
Kaynak AA

Adolf Hitler’in Polonya’yı işgaliyle başlayan, 60 milyon insanın öldüğü ve 2820 gün süren 2. Dünya Savaşı’nda 69 gazeteci ölürken, terör örgütü İsrail’in 290 günde öldürdüğü gazeteci sayısı 163 oldu.


Gazze'de bir gazeteci daha öldü

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda Filistinli bir gazeteci daha hayatını kaybetti. Gazze'deki Filistin hükümetinin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada, gazeteci Haydar İbrahim'in ölümünün ardından, çatışmaların başlangıcından bu yana Gazze'de ölen gazeteci sayısının 163'e yükseldiği bildirildi.


Şehit gazeteci sayısı arttı

Medya Ofisi'nin 21 Temmuz'da yayımladığı yazılı açıklamada, İsrail ordusunun saldırıları sonucunda Gazze Şeridi'nde öldürülen gazeteci sayısının 162 olduğu belirtilmişti. Haydar İbrahim'in ölümüyle birlikte bu sayı bir artarak 163 oldu.


Gazeteciler kasıtlı hedef alınıyor

Yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze'deki gazetecileri kasıtlı olarak hedef aldığı iddia edildi. İsrail ordusunun bu eylemleri, "Filistin'in sesini susturmak, gerçekleri gizlemek ve haberlerin ulusal ve uluslararası kamuoyuna ulaşmasını engellemek amacıyla gerçekleştirdiği" ifade edildi.


Medya ofisinden çağrı

Medya Ofisi, uluslararası toplumu Gazze'deki durum hakkında bilgilendirme ve İsrail'in gazetecilere yönelik saldırılarını kınama çağrısında bulundu. Gazze'deki medya çalışanları, saldırılar altında görevlerini yerine getirmeye devam ediyor.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa